1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jääaja keskus tähistab esimest sünnipäeva
Jääaja keskus tähistab esimest sünnipäeva

Jääaja keskus tähistab esimest sünnipäeva

Saadjärve kaldal Äksi alevikus asuv Jääaja Keskus tähistab 10.juulil oma esimest sünnipäeva. Aastapäevad avatud loodusharidus- ja külastuskeskus on võõrustanud juba ligi 120 000 külastajat nii Eestist kui piiri tagant.

Keskuse püsiekspositsioon saab sünnipäevaks mitu täiendust. Iseseisvalt uudistajad saavad valida kahe raja vahel – kas seigelda keskuses koos kivipoiss Graniidiga või minna armsa inimesega omapärast romantilist kogemust saama. Kivipoiss Graniidi tegemised sobivad eelkõige perega tulijatele ja romantikute rada ei küsi läbijate vanust. Mõlemad rajad on varustatud legendiga ja ekspositsiooni vastavate osade juurde suunava märgistusega.

Tänavaväljapanek kolmandal korrusel on täienenud huvitava ja mõtlemapaneva info võrra.Soovijad saavad välja arvutada vastavalt oma valitud sõiduvahendile ja sõidustiilile õhus tekkiva süsinikdioksiidi hulga. Ka saab külastaja teada, millistest materjalidest auto koosneb ja kui suur osa autost on taaskasutatav.

Jääaja Keskuse terrassi servas on erinevate inimliikide esindajate kujutised. Igaühel on võimalus ennast nende kujutistega võrrelda ja aimu saada, kuidas inimese areng on toimunud ja kui palju me oleme selle arengu käigus muutunud.

Keskuse esimene sünnipäev toimub 10.juulil algusega kell 12.00. Läbi päeva saavad külastajad nautida head kodumaist muusikat Getter Jaani, Ott Leplandi ja Lindpriide esituses, liituda keskuse giidide juhendatud ringkäikudega ning nautida keskuse kohvikus ja terrassil pakutavaid roogasid. Esimesed 75 kiiremat külalist mahuvad kolmele parvesõidule ja saavad suvist Saadjärve uudistama minna.

Jääaja Keskus on ka suvel avatud iga päev kell 11-18.

Head Uudised GoodNews