1. Avaleht
  2. Määratlemata
  3. Jääaja Keskuses saab avastada loodust ja nautida mõnusat muusikat
Jääaja Keskuses saab avastada loodust ja nautida mõnusat muusikat

Jääaja Keskuses saab avastada loodust ja nautida mõnusat muusikat

Jääaja KeskusKahel viimasel aprilli nädalavahetusel (22.-23. ja 29.-30. aprillil) saab Jääaja Keskuses võtta osa põnevatest töötubadest, nautida mõnusat muusikat Toomas ja Inga Lunge ning Eeva ja Villu Talsi duo esituses ning minna koos giididega matkama loodusradadele. Töötoad algavad laupäeval kell 12, kontserdid kell 16 ning loodusretkel pühapäeval kell  13.

22. aprillil kell 12 saab Tartu Ülikooli geoloogia osakonna esindajate käe all hüpata jääaega ja tagasi ehk saab selgeks see, kuidas tekkis jääaeg ning kuidas jääaeg meie loodust mõjutanud on. Kell 14 toimub põnev töötuba teemal – Kas kelgumäge on vaja kaitsta? Töötoas räägivad Saadjärve Looduskooli juhendajad sellest, millest üks kelgumägi koosneb, kas seda on vaja kaitsta ning omal käel saab panna kokku erinevaid küngaste mudeleid. Avastusi täis päeva lõpetab kell 16 Toomas ja Inga Lunge kontsert Jääaja Keskuse aatriumis. Loodust täis nädalavahetus jätkub pühapäeval, 23. aprillil, retkega Vooremaale. Retk on kõigile osalejatele tasuta ning saab alguse Vanemuise alumisest parklast kell 13.

29. aprillil kell 12 viivad Tartu Ülikooli noored paleontoloogid Viirika Mastik ja Liisa Lang huvilised müstilisse fossiilide maailma ning näitavad „Kuidas teadlased fossiilid „ellu äratavad“?“ Kell 14 algab Saadjärve Looduskooli töötuba – Otsime kivististes esivanemate jälgi, kus juhendajate käe all otsitakse põlevkivist ning paekivist fossiile. Põneva päeva lõpetab kell 16 Eeva ja Villu Talsi duo kontsert Jääaja Keskuse aatriumis. 30. aprillil kell 13 toimub retk Endla Looduskaitsealale. Retk on kõigile osalejatele tasuta ning saab alguse Vanemuise alumisest parklast kell 13.

Töötubades ja kontserdil osalemine Jääaja Keskuse piletiga. Pühapäevased loodusretked on kõikidele osalejatele tasuta. Vajalik vaid eelnev registreerumine SIIN või telefonil 56960715

Loodusnädalavahetusi rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Head Uudised GoodNews