1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. „Jan Uuspõld läheb Tartusse” tähistab PÖFFil sünnipäeva
„Jan Uuspõld läheb Tartusse” tähistab PÖFFil sünnipäeva

„Jan Uuspõld läheb Tartusse” tähistab PÖFFil sünnipäeva

Viisteist aastat tagasi saatis Jan Õlletoobri kuradile ja läks Tartusse. Ta läks Tartusse selleks, et teha Tammsaares peaosa paremini, kui isegi Mait Malmsten seda kunagi suutnud oleks. Bussisõit Tartusse ei olnud toona 84 krooni eest õnneks võimalik ning seega alustas Jan legendaarseks kujunenud teekonda jalgsi.

Nüüd, 15 aastat hiljem, kutsub Jan Tartusse kokku kõik ökoärimehed, seemendajad, filoloogid, rokimehed, hipid, näitlejad ja režissöörid, et tähistada Pimedate Ööde filmifestivalil filmi „Jan Uuspõld läheb Tartusse” 15. sünnipäeva. Andres Maimiku ja Rain Tolgi muretult must komöödia viib meid üheks õhtuks tagasi Saku Originaali ja Taisto Busside hiilgeaega, mil kogu elu osati võtta vabamalt.

Foto: Kaader filmist „Jan Uuspõld läheb Tartusse”

Tähistamine toimub laupäeval, 26. novembril ja seda korraldavad Tartu Elektriteater, restoran Kolm Tilli ja filmiloojad ning kaasosalised. Film linastub kell 16 Tartu Elektriteatri Athena keskuses koos punase vaiba ja šampanjaga. Filmiseansile järgneb vestlus filmitegijatega.

Õhtupoolik jätkub kell 20 enneolematu järelpeoga restoranis Kolm Tilli, kus saab kohtuda näitlejatega ning avastada ennast Eesti filmimaailma klassika keskelt. Õhtu peaesineja on Vaiko Eplik & Eliit ning lisaks teevad etteaste ka paljud üllatusesinejad, kes ise filmiga seotud on. Meeleolu hoiavad üleval Djd Rain Tolk, Sten Sheripov ja Mikk.JPEG.

„Mis saaks olla veel eepilisem, kui see, et Jan tuleb koos kamraadidega uuesti Tartusse selleks, et taaskord olla 15 aasta tagustes mälestustes. See kokkutulek saab olema Eesti filmiloo crème de la crème,” ütles peo projektijuht Martin Sõgel.

Head Uudised GoodNews