1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Järvamaa elutööpreemia laureaat on Toomas Šadeiko
Järvamaa elutööpreemia laureaat on Toomas Šadeiko

Järvamaa elutööpreemia laureaat on Toomas Šadeiko

Foto: Kuma.ee

Järvamaa Omavalitsuste Liit kinnitas maakonna elutööpreemia laureaadiks Toomas Šadeiko.

Šadeiko on töötanud Järvamaal kutsehariduse valdkonnas üle 30 aasta, aastail 1977-2008. Tema juhtimisel oli Türi Tehnika- ja Maamajanduskool ehk tänane Järvamaa Kutsehariduskeskus aastaid üks Eesti tugevamatest kutseõppeasutustest. Kool võttis osa erinevatest projektidest nii õpetajate ja õpilaste arendamiseks kui ka kooli infrastruktuuri ja õppetingimuste kaasajastamiseks.

Tema juhtimisel oli Türi Tehnika- ja Maamajanduskool ehk tänane Järvamaa Kutsehariduskeskus aastaid üks Eesti tugevamatest kutseõppeasutustest.

Toomas Šadeiko on pidevalt tegelenud enesetäiendamisega ning pidanud isiku pidevat arengut ja elukestvat õpet oluliseks. 2008. aasta suvel, mil Šadeiko Türi Tehnika- ja Maamajanduskooli direktori ametikohalt lahkus, oli ta tegev maamajanduskooli ja Paide Kutsekeskkooli ühendamisel tekkinud Järvamaa Kutsehariduskeskuse nõukogus.

Ühiskondlikult on Šadeiko olnud väga aktiivne, andes suure panuse nii Järvamaa kui Türi valla hariduselu ning kogu selle valdkonna arenguks. Aastatel 1993-1996 ja 1999-2005 oli ta Türi vallavolikogu esimees ning aastatel 2005-2009 nelja omavalitsuse ühinemisel tekkinud uue Türi valla volikogu aseesimees. Ta on juhtinud nii Türi vallavolikogu haridus- ja noorsookomisjoni kui ka kultuuri- ja spordikomisjoni. Aastatel 1999-2005 oli Šadeiko Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liige, samuti on ta olnud eestvedajaks Särevere piirkonna kultuuri- ja spordiklubile Alem.

1998. aastal pälvis Toomas Šadeiko Valgetähe V klassi teenetemärgi ning 2008. aastal valiti ta Türi valla aukodanikuks. Järvamaale osutatud teenete eest ja seoses Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 10. aastapäevaga autasustas Järva maavanem Šadeikot Järvamaa teenetemärgiga.

Järvamaale osutatud teenete eest ja seoses Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 10. aastapäevaga autasustas Järva maavanem Šadeikot Järvamaa teenetemärgiga.

1999. aastal andis Järvamaa Omavalitsuste Liit Toomas Šadeikole maakonna hariduselu edendaja preemia ja 2008. aastal haridusvaldkonna elutööpreemia. 2005. aastal andsid Järva maavanem ja Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees talle Järvamaa vapimärgi väljapaistva pedagoogilise ja ühiskondliku tegevuse eest maakonnas ja vabariigis.

Järvamaa elutööpreemia antakse Toomas Šadeikole üle laupäeval Paides toimuval Järvamaa laulu- ja tantsupeol „Oleks minu olemine“.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio 

Head Uudised GoodNews