1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Järve Keskus kaotab esimese kaubanduskeskusena ära parkimiskellad
Järve Keskus kaotab esimese kaubanduskeskusena ära parkimiskellad

Järve Keskus kaotab esimese kaubanduskeskusena ära parkimiskellad

Alates 1. veebruarist 2023 muutub Järve Keskuse parklas parkimiskorraldus, kui kaotatakse ära parkimiskellad ning parkimise algus fikseeritakse kaameratega parklasse sissesõidul automaatselt. Tegemist on esimese kaubanduskeskusega Eestis, mis pakub Snabbi parkimistehnoloogia abil klientidele mugavusteenusena parklas kaamerapõhist numbrituvastust.

„Valisime Snabbi parkimiskorralduse kliendi mugavust silmas pidades, kuna see ei nõua ei kella ega parkimisautomaadi kasutamist. Sageli ununeb kaubanduskeskuste külastajatel parkimisaja fikseerimine ja nii võib poes käimine lõppeda palju kopsakama väljaminekuga. Snabbiga on lihtne – igal sissesõidul registreerib kaamera külastaja autonumbri. Nagu varasemaltki, on parklas tasuta parkimiseks kolm tundi, mis on piisav aeg, et kõik ostud saaks ilusti tehtud,“ selgitas Järve Keskuse äriarendusjuht Helin Arro.

Ta lisas, et parkimise tasuta limiit kehtib ühe sissesõidu korra. „Kui soovitakse peatuda pikemalt kui kolm tundi, siis on võimalik registreerimiseks kasutada Snabb äppi, pargi.ee-d või SMS-parkimist.“

Snabbi tegevjuht Kustas Kõiv lausus, et umbes 90% parkimistrahvidest väljastatakse kaubanduskeskuste parklates parkijate inimliku eksimuse tõttu. See loob halva kogemuse kliendile, negatiivse maine keskusele ning ainsana võidab parkimisoperaator, kellele jääb trahvitulu. „Tegemist on tegelikult suure ja inimsõbraliku muudatusega. Parkimiskellade asemel fikseerivad modernsed ANPR-kaamerad koheselt sõiduki numbrimärgi ning parkimise alguse. Keskust külastav inimene säästab sellega nii oma aega kui ka närve,“ märkis ta.

Kustas Kõivu sõnul pole neil, kes pargivad Järve Keskuse parklas alla kolme tunni isegi vaja parkmisäppi alla laadida, rakendust saavad aga kasutada pikemalt parkijad. Kasutades Snabb äppi arvestab rakendus ise tasuta parkimise ajaks kolm tundi ning ülejäänud parkimisaeg on tasuline.

Head Uudised GoodNews