1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Jazzliit lõpetab 17. hooaja suurejoonelise kontserdiga
Jazzliit lõpetab 17. hooaja suurejoonelise kontserdiga

Jazzliit lõpetab 17. hooaja suurejoonelise kontserdiga

Tähistamaks tänavuse kummalise džässihooaja pidulikku lõppu, astuvad 29. mail Vabal Laval esmakordselt ühele lavale kaks Eesti džässi raskekahurväge: džässfunkgruuvimasin JT Conception ja ambitsioonikas bigbänd New Wind Jazz Orchestra.

Kontserdil saab kõlama JT Conceptionile kirjutatud Janno Trumbi looming, sedapuhku bigbändile arranžeerituna. Tegemist on ühe noorema generatsiooni silmapaistvama muusikuga, kes on lava jaganud pea kõikide kodumaiste artistidega. Esitusele tuleb teoseid nii Conceptioni albumitelt „One” ja „Wait For It” kui ka täiesti uut heliloomingut. Muusika, mida Janno on JT Conceptionile aastate jooksul loonud, on tugevalt inspireeritud just bigbändi kõlavärvidest, mistõttu on tegemist muusiku kauaaegse unistuse täitumisega.

JT Conception on bassist Janno Trumbi kokkukutsutud ja tema loomingut esitav 10-liikmeline gruuviorkester. Kodumaiste muusikagurmaanide südamed võitis bänd džässi, rokki ja funk’i sulatava särava muusikaga juba oma esimeste kontsertidega 2015. aastal. JT Conception on pälvinud hulga nominatsioone ja auhindu kohalikul muusikaskeenel, nimistut kroonib aasta džässansambli tiitel eelmisest aastast. Lisaks kodumaisele edule on kollektiiv endale nime teinud ka Baltikumi džässifännide seas.

New Wind Jazz Orchestra on kokku kutsutud eesmärgiga edendada Eesti džässiorkestrite kultuuri, anda aktiivselt kontserte ning teha koostööd Eesti ja välismaa orkestrijuhtidega. Seda kõike on kahe ja poole tegutsemisaasta jooksul tehtud väga edukalt. Saksofonimängija Lauri Kadalipu eestvedamisel kokku saanud bigbänd armastab end proovile panna uute väljakutsetega ja professionaalsust nõudva repertuaariga.

Kadalipu sõnul on hooajalõpu kontsert väga eriline: „Kes on JT Conceptioni repertuaariga tuttav ja kontserdil käinud, teab, et see bänd ei ole väike – laval on 10 inimest ja see energia, mis nendest pillidest publikuni jõuab, ei jäta kedagi külmaks. Nüüd kujutage ette, kui see bänd ühendab väed džässiorkestriga. Võtke kaasa oma kaaslane, sõber, kellest kinni haarata, sest see gruuviorkester tagasi ei hoia ning pärast pikka pausi kontsertidest viib teid elamustega teisele planeedile. Ma ei suuda mõelda paremat kooslust, millega saata ära see kodune hooaeg, kus kontserte sai kuulata vaid interneti vahendusel.”

Head Uudised GoodNews