1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. JJ-Street Baltic Session: Soditud seinad muutuvad grafitifännide abil meistriteosteks
JJ-Street Baltic Session: Soditud seinad muutuvad grafitifännide abil meistriteosteks

JJ-Street Baltic Session: Soditud seinad muutuvad grafitifännide abil meistriteosteks

balticsession-976. oktoobril pesevad Tallinna soditud seintelt kunstiväärtuseta kritseldused maha munitsipaalpolitsei ja grafitifännide üleskutsel saabunud aktivistid, kes puhastasid illegaalseid joonistusi pealinnas ka eelmisel aastal.

Iga aastaga jääb soditud seinu Tallinnas järjest vähemaks ning tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session on võtnud grafiti tõelise väärtuse esiletõstmise enda missiooniks mitmendat sügist järjest. Juba kolmandat aastat püüab see ainulaadne sündmus rõhutada erinevust illegaalse sodimise ja professionaalse seinakunsti vahel.

Puhastusaktsioonile saavad kaasa aidata kõik pealinlased ja vabatahtlikud üle Eesti, sest mida rohkem on abiväge, seda kiiremini saab eesmärk täidetud. Sel aastal puhastatakse Vääna 13 ja 13a aadressil paiknevaid seinu, mis asuvad kergliiklustee ääres ning jäävad igapäevaselt silma sportijatele.

Seinte puhastusaktsioonil osalejad kohtuvad 6. oktoobril, kell 16, Vabaduse väljakul ning halva ilma korral Bayern Böhmen Kelleris. Põnevust jagub kolmeks tunniks ja planeeritult kella seitsmeks õhtul minnakse üheskoos teed või kohvi jooma!

Loomulikult on aga kõik kohalolijad ja fännid oodatud külastama ka 9. oktoobril toimuvat tänavakunstisündmust Street Art Jam, kus puhtad seinad on lõuendiks enneolematute kunstiteoste sünnile kõigest 24 tunni jooksul!

Seinte puhastusaktsiooniga algav festivalinädal tipneb 12. oktoobril Nordea Kontserdimajas toimuva Baltic Session finaalpäevaga ja auhinnatseremooniaga, kuhu on kõik oodatud!

VAATA GALERIID! STREET ART JAM 2013

Head Uudised GoodNews