1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jõgeva linnapea kõneleb jõulurahu väljakuulutamisel pühadekaartidest
Jõgeva linnapea kõneleb jõulurahu väljakuulutamisel pühadekaartidest

Jõgeva linnapea kõneleb jõulurahu väljakuulutamisel pühadekaartidest

Jõgeva linnapea kõneleb jõulurahu väljakuulutamisel pühadekaartidest
Jõgeva linnapea Aare Olgo ja jõuluvana
Foto: Marge Tasur

Juba sel pühapäeval kell 16 kuulutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku piikop Einar Soone välja Eestimaale jõulurahu ning süütab kolmanda advendiküünla koos Riigikogu esimehe Eiki Nestori, Jõgeva linnapea Aare Olgo ja linnavolikogu esimehe Margus Kasega.
Jõulumeeleolu aitavad luua Mariann Aunpuu ja Karli Rihma. Advendikontserdil laulab Eesti Rahvusmeeskoor.

“Loodan, et selle hingekosutava emotsiooniderohke õhtupooliku otsustavad Jõgeval veeta mitmedki Põltsamaa piirkonna inimesed,” ütles linnapea Aare Olgo, kes on ikka jõulurahu väljakuulutamisel pöördunud koosolijate poole. “Jõuaeg on rahulik mõtlemisaeg, kus argised toimetused jäävad pisut kõrvale. Mõelda võib tervele möödunud aastale, aga ka mõnele üksikule hetkele möödunust. Eelmisel aastal andis inspiratsiooni jõulutervituseks üks kadunud ja linnavalitsuse toel uuesti oma kodu leidnud koerake. Tänavu aga viis mu tütre viibimine Inglismaal mõtted jõulukaartidele,” avaldas Olgo, kes ütles, et soovitab saata jõuludeks postkaarte ning eriti meeldiv, kui need oleksid ise joonistatud ja meisterdatud.

“Jõgevale koguneb 14. detsembril tõepoolest päris mitmeid omavalitsusjuhte üle terve Eesti. Kindlasti on nende seas neid, kellel on ühisosa Jõgeva linnaga, aga võib-olla leidub mõni, kes pole meile varem sattunud. Jõulurahu ühendab inimesi. Kui omavalitsusjuhtide lähedus suureneb, küllap suureneb siis ka nende omavalitsuste lähedus,” ütles linnapea.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews