1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Jõgevamaal avab uksed Eesti suurim maagiat täis jõulumaa Talveküla
Jõgevamaal avab uksed Eesti suurim maagiat täis jõulumaa Talveküla

Jõgevamaal avab uksed Eesti suurim maagiat täis jõulumaa Talveküla

Alates 2. detsembrist on kõigile avatud Jõgevamaal Tormas asuv Talveküla, mis on oma pindalalt Eesti suurim jõulumaa. Vaikne ja rahulik Torma on ideaalne koht, kus nautida külma talveilma ja meeldejäävat päeva kogu perega.

Foto: Torma Talveküla

Juba mitmendat aastat tegutsenud Talveküla on sel aastal eriline, sest külas elav jõuluvana vend Glämmi avab esmakordselt oma mõisa ja kutsub vaatama jäneste linna. Jõulumeeleolu on külas juba praegu olemas.

Foto: Torma Talveküla

Huvi Talveküla vastu on aastast aastasse aina kasvanud. “Meie arvates on tähtis, et peredel oleks võimalik jõuludel koos aega veeta ning seda ilma liigse rahmeldamiseta. Paljud pered on öelnud, et meie juures saab korraks aja maha võtta ning nautida seda võlu ja maagiat, mida jõulud pakkuma peaksidki,” ütles Talveküla perenaine Enni Vaarmann. Ta lisas, et viimased ettevalmistused Talvekülas on lõpule jõudnud ja uksed külastajatele avatud. “Loodame, et inimesed leiavad selle aja, et keskenduda sellele, mis on jõuludel tegelikult oluline – koos veedetud aeg lähedastega,” lisas Vaarmann.

Loodame, et inimesed leiavad selle aja, et keskenduda sellele, mis on jõuludel tegelikult oluline – koos veedetud aeg lähedastega.

Foto: Torma Talveküla

Talveküla asub Torma mõisakompleksis, kus elab ka jõuluvana vend Glämmi, kes on seal elanud juba 200 aastat. Tegevust leidub kogu perele. Mõisahoones on võimalik õppida piparkooke glasuurima, päkapikukontoris koos jõulumemmedega toidu- ja põllumajanduskultuuri kohta õppida. Avatud on jõulupostkontor ning Glämmi restoran vanas kinosaalis. Lisaks ka jõuluteemaliste kujukeste ja mänguasjade näitus ning miniloomaaed. Talveküla loob ehtsa jõulutunde igas suures kui väikeses inimeses. Kes kohe koju minna ei tihka ning otsib seiklust, saab ööbida unustamatutes glämpingutes, kus sees annavad sooja kaminad.

Foto: Torma Talveküla

Peredele on Talveküla avatud nädalavahetustel ning koolivaheajal iga päev. Talveküla asub Jõgeva vallas, Torma mõisakompleksis.

Head Uudised GoodNews