1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. „Julged hoolida?“ suunab pilgu nutilahenduste maailma
„Julged hoolida?“ suunab pilgu nutilahenduste maailma

„Julged hoolida?“ suunab pilgu nutilahenduste maailma

3d illustration: Mobile technology. mobile phoneG4S Eesti turvaportaalis „Julged hoolida?“ saab nüüdsest lugeda ka põnevamatest nutilahendustest. Uue rubriigi „Innovaatiliselt turvaline“ teemadering tutvustab innovaatilisi lahendusi, mis aitavad luua igapäevast turvalisust, nii Eestist kui kaugemalt.

AS G4S Eesti klienditeenindusdivisjoni direktor Ene Raja sõnas, et tehnoloogilised lahendused on saanud igapäeva loomulikuks osaks, hõlbustades  inimese elu ning olles abiks turvalisuse loomisel.

Rahvusvahelise turu-uuringute firma IHS analüüsi kohaselt kasvab videovalveseadmete turg maailmas järgneva viie aasta ligi 50% ning ka G4S Eesti andmetel on videovalvelahenduste müük viimase kolme aastaga mitmekordistunud. „Kiire elutempo nõuab meilt kõikjale jõudmist ning oskust kasutada aina uuemaid lahendusi,“ tõdes Ene Raja.

„Kõik me oleme kiirelt omaks võtnud mobiilse parkimise ning kodu turvalisusegi puhul on nutiseadmetel oma kindel roll. Avalikus ruumis ja ka mitmetes asutustes seiravad inimeste liikumisi ja tegemisi kaamerad. Vaid lühike samm lahutab pildi saamist sellisest kaamerast otse oma kodus toimuvast mobiiltelefoni,“ tõi Ene Raja näiteks.

Just sellisest mõtteviisist on kantud ka G4Si uus koduvalvesüsteem Koduvalve Pluss, mille liikumisandurid on varustatud fotokaameraga  ning mida saab distantsilt nutiseadme abil hallata. G4Si klientide väljakutseid teenindavaid turvapatrulle ja juhtimiskeskust ühendab aga nutisüsteem E-patrull. Mobiiltelefoni suurune seade kätkeb endas hulga funktsioone navigatsioonisüsteemist ja häireraportite automaatsest edastusest kuni paanikanupuni.

Nutirubriigist saab lisaks G4Si innovaatilistele lahendustele lugeda uuendustest Häirekeskuse töös ja Abloy Oy Eesti moodsatest lukustussüsteemidest, samuti heidame pilgu huvitavamatele lahendustele laiast maailmast. „Julged hoolida?“ uut rubriiki täiendame aasta ringi, et tutvustada erinevaid turvalisust loovaid nutikaid lahendusi.

Ootame Sind lugema:

G4S Eesti turvaportaal „Julged hoolida?“ tõstatab ja kajastab laia spektrit teemasid, mis üht- või teistpidi mõjutavad meie turvalisust ja elukeskkonna terviklikkust. „Julged hoolida?“ sai alguse 2010. aastal ning tänaseks on Facebookis alustanud leht kasvanud välja eraldiseisvaks portaaliks.

Head Uudised GoodNews