1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Jüri Ratas arutas Šveitsi ametikaaslasega kahepoolsete suhete tihendamise võimalusi
Jüri Ratas arutas Šveitsi ametikaaslasega kahepoolsete suhete tihendamise võimalusi

Jüri Ratas arutas Šveitsi ametikaaslasega kahepoolsete suhete tihendamise võimalusi

Šveitsis visiidil viibiv Riigikogu esimees Jüri Ratas kinnitas tänasel kohtumisel oma ametikaasalase Šveitsi Rahvusnõukogu esimehe Andreas Aebiga kahe riigi omavahelisi häid suhteid ning arutas võimalusi nende tihendamiseks.

„Eesti ja Šveitsi kahepoolsed suhted on alati olnud head ja sõbralikud,“ ütles Ratas ja märkis, et tänavu tähistame juba kahepoolsete suhete 100. aastapäeva. „Me oleme oma suuruse, kultuuri ja ärieetika poolest üsna sarnased. Mõlema riigi puhul võime öelda, et oleme investoritele atraktiivsed, sest riigi juhtimissüsteemid on prognoositavad, läbipaistvad ja ettevõtlusele suunatud.“

Ratas rääkis, et kuigi Šveitsil ja Eestil on juba tugevad majandussidemed, siis on võimalik neid veelgi tihendada, eriti arvestades, et mõlema riigi jaoks on oluline keskendumine kõrge lisandväärtusega tehnikasektoritele. Ta avaldas lootust, et ühisosas on võimalik välja selgitada tehnoloogiasektoris ja seejärel teha koostööd projektidega, mis võivad olla mõlema riigi puhul pikaajalise visiooni ehituskivid.

Järgnenud kohtumisel Šveitsi riigisekretäri Livia Leuga olid vestluse fookuses suhted Euroopa Liiduga. Ratas avaldas kahetsust Šveitsi valitsuse otsuse üle lõpetada läbirääkimised institutsioonilise raamlepingu sõlmimiseks Euroopa Liiduga. Ratas avaldas lootust, et vaatamata sellele on võimalik Euroopa Liidul Šveitsiga suhete tihendamise ja arendamise vallas edasi liikuda.

Riigikogu esimeest saadavad visiidil Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Riigikogu liige Helle-Moonika Helme.

Head Uudised GoodNews