1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Jüri Ratas: Keskerakonna toetuse tõus näitab, et rahvas soovib õiglast riiki
Jüri Ratas: Keskerakonna toetuse tõus näitab, et rahvas soovib õiglast riiki

Jüri Ratas: Keskerakonna toetuse tõus näitab, et rahvas soovib õiglast riiki

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et erakonna pooleteise aasta kõrgeima reitingu on toonud õiglase riigi ehitamine ning erakonna kindel toetus solidaarse tervishoiu ja pensionisüsteemi säilitamisele ning tasuta ühistranspordi laiendamisele.

Keskerakonna esimees tõdes, et valimiskampaania on tänavu alanud vara ning mitmed debatid on juba väga tuliseks läinud. „Erakondade paljud põhiseisukohad on juba enne valimisplatvormide avalikustamist selged ja inimesed on saanud teha enda jaoks kaalutletud valiku. Keskerakond on seadnud peamiseks eesmärgiks Riigikogu valimistel ehitada õiglast riiki kõigile,“ selgitas Ratas. Erakonna põhilubadustena tõi esimees muu hulgas välja erakorralise pensionitõusu, lastetoetuste tõusu, lisaraha tervishoiule, noorte perede sissemaksuta eluasemelaenu, neljarealiste põhimaanteede ehituse, tasuta ühistranspordi laiendamise ning presidendi otsevalimised ja kaasava riigieelarve.

Jüri Ratas tänas kõiki valijaid, kes usaldavad Keskerakonda ning rõhutas, et ta töötab peaministrina iga Eestimaa inimese heaolu nimel. „Meie toetuse tõusu taga on kindlasti ka Reformierakonna taotlus likvideerida rahva seas kõrgelt hinnatud tasuta ühistransport, vastutustundetu mõte kaotada sotsiaalmaks ning soov teha 100-eurone maksukingitus kõige jõukamatele. Tegemist on põhimõttelise valikuga, kas peame õigeks ja õiglaseks suunata 200 miljonit erakorralisse pensionitõusu või suunata sama raha eeskätt 2100 ja enam teenivate inimeste toetamisse. Olen kindel, et Eesti ühiskonna enamus toetab õiglast maksupoliitikat ning eakatele väärika pensionipõlve kindlustamist,“ toonitas Jüri Ratas.

Ratase sõnul on märgiline koalitsiooni toetuse tõus võrreldes opositsiooniga ajal, mil on käimas 2019. aasta riigieelarve menetlus. „Oleme panustanud riigieelarvega valdkondadesse, mis on ammu nõudnud ja oodanud lahendusi. Tervishoiu lisarahastus, vajalikud palgatõusud õpetajatele, politseinikele, päästjatele, kultuuritöötajatele ja veterinaaridele ning kohaliku elu ja maaelu väärtustamine. Samal ajal jätkame vastutustundlikku rahandus- ja maksupoliitikat ning hoiame riigieelarve struktuurselt tasakaalus,“ rõhutas Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas.

Eesti Keskerakonna toetus tõusis ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i küsitluse järgi 30% tasemele, seejuures on kasvanud toetajate arv nii eestikeelsete kui muukeelsete kodanike seas. Viimati oli Keskerakonna toetus nii kõrge 2017. aasta aprillis.

Head Uudised GoodNews