1. Avaleht
  2. Märka Last
  3. Just Filmi lapse õiguste filmiprogrammi näeb ka veebikinos
Just Filmi lapse õiguste filmiprogrammi näeb ka veebikinos

Just Filmi lapse õiguste filmiprogrammi näeb ka veebikinos

Lapse õiguste filmiprogramm linastub noorte- ja lastefilmide festivalil Just Film juba kümnendat korda, kandes tänavu alapealkirja “Mitte ainult lastele, vaid koos lastega”. 13.–29. novembrini saab näha üheksat filmi, mille eelvaatamise ja valiku protsessi olid esimest korda kaasatud ka noored ise. Esmakordne on ka võimalus saada Just Filmi programmist osa veebikino vahendusel.

“Teemafestival “Lapse õigused” on minu arvates üks olulisemaid kultuurinähtuseid Eestis üldse, kuna lisaks ajaviitele ja kunstilisele naudingule on neil filmidel võime mõjutada meie maailmu nii, et märkame paremini hoida neid, kes seda kõige rohkem vajavad – meie lapsi!” ütles juba mitu aastat Just Filmi saadikuna filme vaadanud ja arutelusid läbi viinud Reigo Ahven.

Saab nii kino kui ka veebikino

Filme saab vaadata Apollo Kino Solarises ja Coca-Cola Plaza kinosaalides. Linastuste ajad leiab Just Filmi kodulehelt. Samal veebilehel on märgitud filmide juurde ka soovituslik vanusepiirang, mis aitab lapse eale sobivat filmi valida.

Lisaks on esmakordselt võimalik osa programmist jälgida ka üle veebi. Nii leiab veebikinost ka valiku Just Filmi tänavustest filmidest, sealhulgas kaks lapse õiguste filmiprogrammi filmi „Minu elu koomikuna“ ja “Maakonna piir“.

Veebikino kasutamiseks on vajalik, et asuksid Eesti territooriumil ja teeksid PÖFF-i veebikino konto.

Iga filmiga avaneb aken uude maailma

“Meid motiveeris teadmine, et meil on võimalik viia läbi heade filmide enda eakaaslasteni midagi, mis võib mõjutada nende elu. Kui panime kokku meeskonna noortest, keda huvitab nii filmindus kui ka selle kaudu sõnumite edastamine, oli tunda, kuidas iga filmi vaatamisega avanes kellegi aken uude maailma,” kommenteeris Lastekaitse Liidu Noortekogu juht Triin Sooäär (16), kellele lisaks vaatasid juba kevadel alanud protsessi jooksul filme ja avaldasid arvamust Kärg Valner (17), Liisa-Lotta Jürgenson (17) ja Joosep Michels (16).

“Ühelt poolt on uskumatu, et 10 aastat tagasi ellu kutsutud programm on Just Filmi programmis püsinud nii kaua. Seni pole ükski eriprogramm nii suureks ja oluliseks kasvanud. See aga näitab, et natuke raskemad teemad on ühiskonnas olulised ning laste ja noorte muret tuleb kuulda võtta,” ütles Just Filmi tegevjuht Mikk Granström, kes usub, et täna märgatud probleem ja selle lahendamine on õnneliku tuleviku nurgakivi.

Lapse õiguste programmi panid kokku Just Filmi, Justiitsministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi, Sotsiaalkindlustusameti, Lastekaitse Liidu ja Õiguskantsleri Kantselei esindajad.

Head Uudised GoodNews