1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaasava eelarve hääletusele valiti Piritalt viis ideed
Kaasava eelarve hääletusele valiti Piritalt viis ideed

Kaasava eelarve hääletusele valiti Piritalt viis ideed

Pirital läheb hääletusele viis ideed, mille siht on pakkuda uusi sportimis- ja vaba aja veetmise võimalusi ning väärtustada linnaosa keskkonda ja ajalugu. Pirital on parima idee elluviimiseks kasutada 83 480 eurot.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on kaks hääletusele valitud ideed seotud uute sportimisvõimalustega. „Kaasava eelarve hääletusele pääses ettepanek rajada Piritale pumptrackPumptrack laiendaks Pirital tegutsevate rattakoolide võimalusi ja tooks juurde rattaspordiharrastajaid. Pumptrack’il saaksid liikuda ja treenida nii ratturid, trikiratturid, rulatajad, rulluisutajad kui ka tõukeratturid,” kirjeldas linnaosavanem. Samuti pääses hääletusele ettepanek rajada Kose vaba aja keskuse tenniseväljakutele kunstmurukate, mida on lihtne hooldada, sobib hästi Eesti kliimasse, on vastupidav ja mängijatele mugav.

„Huvitava ideena käidi välja mõte rajada Pirita promenaadile muusikarada ehk paigaldada haljasaladele muusikariistu, mida huvilised saaksid proovida ja nii vabas õhus aega veeta,” sedastas Liinat.

Sõelale jäi ka ettepanek paigaldada Piritale ajalugu, väärtuslikke objekte ja miljööväärtuslikke piirkondi tutvustavad infotahvlid. Idee esitajad on lisanud veel soovi, et Pirital võiks olla rohkem skulptuure ja purskkaeve – nii Pirita rannaalal kui ka näiteks Merivälja pargis.

Samuti pääses hääletusele ettepanek korrastada kirjanik Heino Kiige rajatud dendropark ja tähistada pargis kasvavad taimed infotahvlitega.

Linnaosavanem tänab kõiki piritalasi, kes ideekorjes osalesid. „Tunnustan kõiki kaasamõtlejaid, kes pakkusid lahendusi, kuidas Pirita linnaosa atraktiivsemaks muuta ning laiendada vaba aja veetmise võimalusi,” sõnas Liinat.

Pirital on tänavu Tallinna kaasava eelarve ideede elluviimiseks kasutada 83 480 eurot.

Kahe meelepärase projekti poolt saab hääletada 18.–31. jaanuarini. Rohkem infot vaata Tallinna kaasava eelarve lehelt.

Head Uudised GoodNews