1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Kahe kõrgkooli koostöö loob uusi võimalusi tervisetehnoloogiate arendamiseks
Kahe kõrgkooli koostöö loob uusi võimalusi tervisetehnoloogiate arendamiseks

Kahe kõrgkooli koostöö loob uusi võimalusi tervisetehnoloogiate arendamiseks

Täna kell 12.00 sõlmivad Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ja Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) koostöölepingu, mille eesmärk on akadeemilise ja innovatsioonialase koostöö arendamine.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, mida esindab rektor Ülle Ernits ja Tallinna Tehnikaülikool, mida esindab infotehnoloogia teaduskonna dekaan Gert Jervan, sõlmivad 2. septembril koostöölepingu, mille sisuks on e-tervise ja tervishoiu innovatsiooni teadmissiire.

Üks oluline koostöövaldkond on Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli terviseteenuste simulatsioonikeskuse digitaalse võimekuse arendamine TalTechi tervishoiutehnoloogia õppekava magistrantide ja e-tervise teadlaste poolt.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õe õppekava juhi Jandra Ristikivi sõnul on tehnoloogia kasutus tervishoiu valdkonnas viimastel aastatel märkimisväärselt suurenenud. „Kiire digitaliseerumine on tinginud olukorra, kus tervishoiusektor vajab innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Seetõttu on kõrgkoolile väga oluline jätkusuutlik tipptehnoloogiline õppe- ning töökeskkonna arendamine. Kahe erineva valdkonna ja erineva astme õppekava  integreerimine on suurepärane võimalus ühendada jõud, viime kokku tervishoiu muudatuste juhid ja teenuse tarbijad“ .

Tallinna Tehnikaülikooli tervishoiutehnoloogia õppekavajuhi Priit Kruusi hinnangul on tänapäeva tervishoid interdistsiplinaarne ja sellepärast peavad nii IT kui ka tervishoiu inimesed pidevalt üksteiselt õppima ja ka digilahenduste loomisel aktiivselt koostööd tegema. „Jõuame oma eesmärkideni, kui bakalaureuse ja magistritaseme tudengid saavad katsetada uusi lahendusi ohutult simulatsioonilaboris. Samuti puutuvad õenduse tudengid õppe käigus kokku alles juurutamisel olevate digilahendustega. Nii saadakse tagasisidet, aga ollakse valmis ka päristöös uusi rakendusi kiiremini kasutusele võtma,“ selgitas Priit Kruus.

Kahe õppeasutuse omavaheline koostööleping allkirjastatakse Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli avaaktusel 2. septembril. Leping sõlmitakse tähtajatult.

Head Uudised GoodNews