1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseminister andis üle missioonimedalid Tapal teenivatele NATO lahingugrupi Prantsuse sõduritele
Kaitseminister andis üle missioonimedalid Tapal teenivatele NATO lahingugrupi Prantsuse sõduritele

Kaitseminister andis üle missioonimedalid Tapal teenivatele NATO lahingugrupi Prantsuse sõduritele

Kaitseminister Kalle Laanet andis täna kaitseväe Tapa linnakus üle missioonimedalid ligi 170-le Prantsuse sõdurile ja ohvitserile, kes teenivad Ühendkuningriigi juhitavas NATO lahingugrupis. Prantsuse üksus koosneb maaväe 1. küttide rügemendist, kelle teenistus Eestis lõpeb detsembris.

„NATO lahingugrupi kohalolek on oluline rahu ja turvalisuse tagamise vahend, mis ei ole üksnes solidaarsuse manifest sõnades, vaid otsene toetus tegudes. Selline toetus on väga oluline just praeguses pingelises olukorras,“ lausus kaitseminister Kalle Laanet. „Peame koos liitlastega jätkuvalt olema otsusekindlad, et järjepidevalt heidutada ning olla valmis vajadusel reageerima ja kaitsma. Eesti on väga tänulik teile ja meie lähedasele liitlasele Prantsusmaale kogu toetuse eest.“

„On olnud au teenida õlg-õla kõrval 1. jalaväebrigaadiga siin Tapal ja olla osa Eesti kaitseplaneerimisest,“ ütles kolonel Eric Mauger, Eestis viibiva Prantsuse kontingendi ülem. „Alates septembrist oleme integreerunud 1. jalaväebrigaadi koos Ühendkuningriigi partneritega ning osalenud Kaitseliidu õppustel Saaremaal ja Tapal. Meie LeClerc tankiüksus osales ka oktoobrikuus Lätis toimunud õppusel. See siirmine on olnud väga viljakas ning andis meile väga hea võimaluse harjutada koostegutsemisvõimet Eesti ja Ühendkuningriigi liitlastega.“

Prantsuse maaväe 1. küttide rügement annab enne jõule missiooni üle Prantsusmaa maaväe 5. tragunirügemendile (5e régiment de dragons).

NATO lahingugruppide juhtriigid Balti riikides on Ühendkuningriik, Kanada, Saksamaa ja Ameerika Ühendriigid, lahingugrupid loodi Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas 2017. aastal.

Vaata galeriid siin!

Allikas: Kaitseministeerium

Head Uudised GoodNews