1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kaitseminister tänas medalitega välismissioonidel teeninud Eesti sõdureid
Kaitseminister tänas medalitega välismissioonidel teeninud Eesti sõdureid

Kaitseminister tänas medalitega välismissioonidel teeninud Eesti sõdureid

Kaitseminister Kalle Laanet andis medalid rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel ja missioonidel teeninud Eesti kaitseväelastele.

Kaitseminister Kalle Laaneti sõnas medalitseremoonial, et Eesti riik ja meie liitlased hindavad kaitseväelaste panust välismissioonidel kõrgelt.

„Rahvusvahelise julgeoleku tagamine on meie kohus ja me teeme seda ka meie enda huvides. Teie panus on täitnud Eesti kõige tähtsamat eesmärki, tugevdada koostöösidemeid meie olulisemate liitlastega ja seeläbi kindlustada Eesti julgeolek,“ lausus kaitseminister Laanet.

Minister tõi välja, et Eesti on keskendunud kohalike vägede treenimisele ja väljaõppele, kus oluline roll on koostöö kohalike jõududega ja nende soovidega arvestamisel.

„Kaitsevägi tõestab veenvalt, et on võimeline tegutsema väga efektiivselt kaugetes maades ja väga keerulise logistika tingimustes. Teie eeskujulik teenistus on muutunud omaette kvaliteedi kaubamärgiks,“ lisas kaitseminister.

Lõpetuseks tänas kaitseminister Laanet kaitseväelaste pereliikmeid ja lähedasi, kes on neid toetanud ja koju oodanud.

Medali sai ligi 60 Malis (operatsioon Barkhane), Afganistanis (Resolute Support Mission), Liibanonis (ÜRO rahuvalvemissioon UNTSO), Iraagis (NATO Mission Iraq) ja Itaalias (Eunarfor Med) teeninud kaitseväelast.

Head Uudised GoodNews
tags: