1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kalarannas peetakse täna kalafestivali
Kalarannas peetakse täna kalafestivali

Kalarannas peetakse täna kalafestivali

Kalarannas peetakse täna kalafestivaliTäna kella 16-ni toimub Kalaturul (Kalaranna tn 1) Kalafestival, traditsiooniline tore kogupereüritus. Ühtlasi avatakse põhjaranniku saartega ühendust pidavate väikelaevade hooaeg.

Müüakse värsket, külm- ja kuumsuitsu-, kuivatatud ja marineeritud kala, saab osta ka presidendi kilu, suitsupaprikaga räimefileed õlis, küüslaugupekki, värsket hapukurki küüslauguga, ravisiirupeid, müügil on ka karuküüs (karulaugu ja küüslaugu segu liha peale ), tšillimoos, hapendatud küüslaugu võrsed, hapendatud küüslaugud, hapendatud tomatid, soolakurk jm talutooted.

Üles astuvad puhkpilliorkester Kalasadama Punt, Boris Lehtlaan ning Jaan Kirss rütmilise poti-panni show’ga, kohaletulnud tervitab abilinnapea Arvo Sarapuu. Kõik soovijad saavad osaleda merelaulude tundmise viktoriinil ning rahvamängudel.

„Igal kevadel ja sügisel korraldatava Kalafestivali on kogu linnarahvas soojalt vastu võtnud, tegemist on väga oodatud üritusega,“ ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. „Eelmisi kalafestivale külastasid tuhanded, sama rohket osavõttu loodame ka tänavuselt festivalilt.“

Kalaturu kohvikust on võimalik osta kalaroogasid ja kalasuppi. Kalasadama kohvik töötab ka reisiterminalina, hommikustele reisidele on võimalik ka hommikusöök ette tellida.

Suvehooajal viivad väikelaevad Kalasadamast nii Naissaarele, Aegnale kui ka Pranglile, neist viimasele küll vaid tellimisel.

Vähemalt 10-liikmelistele gruppidele pakutakse ka kahe saare (Aegna ja Naissaare) päevakruiisi koos ekskursiooni ja toitlustamisega. Navigatsioonihooaja sissejuhatuseks viib „Elina“ 2. mail kell 10.00 Naissaarele ja toob sealt tagasi kell 19.30, soovijaile lisatasu eest saarel autoekskursioon koos lõunaga; „Monica“ viib aga kell 10.00 Tallinna sadamate brunch-kruiisile (Kalasadam, Pirita, Lennusadam; kestus 1,5 h) ning kell 12.00, 13.30 ja 15.00 Tallinna sadamate kruiisile kalasupiga. Kell 19.00 algab aga kolmetunnine 4-käiguline gourmet päikseloojangukruiis.

Reisid Naissaarele ja Aegnale toimuvad iga päev kell 10.00 ja 13.00, vajalik eelbroneerimine http://www.monica.ee/soidugraafik-naissaarele; info 51 45 118.

Igal nädalavahetusel kell 13.00 toimuvad rikkaliku einega kruiisid Tallinna lahel ning õhtuti kell 19.00 õhtusöögiga päikseloojangukruiisid. Lisainfo:http://www.monica.ee/eine-merel.

Head Uudised GoodNews