1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kammermuusika festival kulmineerub pühapäeval galakontserdiga Jaani kirikus
Kammermuusika festival kulmineerub pühapäeval galakontserdiga Jaani kirikus

Kammermuusika festival kulmineerub pühapäeval galakontserdiga Jaani kirikus

XVIII Tallinna Kammermuusika Festival “Helimaagia” galakontserdil 28. augustil kell 19 Jaani kirikus saavad muusikasõbrad kuulda prantslase Grégoire Blanci esituses erakordse instrumendi – teremini kuldset kõla. Samal kontserdil astub ülesse mitmete rahvusvaheliste preemiatega pärjatud viiuldaja Hans Christian Aavik festivali kammerorkestri saatel. Traditsiooniliselt selgub galakontserdil PLMF preemia “Noor Muusik 2022” laureaat. Preemia Marje ja Kuldar Singi mälestuseks on pannud välja Mari-Ann ja Tunne Kelam. Festivali kunstiline juht on Maano Männi, resideeruv helilooja Galina Grigorjeva, Tallinna linna ametlik esindaja festivalil on abilinnapea Vadim Belobrovtsev ning korraldaja Muusikute fond PLMF.

“Terve nädal on muusikasõpradel olnud imeline võimalus kuulda klassikalise muusika tippteoseid parimate interpreetide esituses,” ütleb festivali looja Pille Lill. “Südames on rahu, tänu ja valdav õnne tunne, aitäh kõigile!”

Hans Christian Aavik

Festival jätkub juba täna kontserdiga “Aegade lõpust”, kus kell 19 Mustpeade Majas toob Olivier Messiaeni sõjavangilaagris kirjutatud meistriteose sisekaemusesse helgust Ukraina suurkuju Silvestrovi helide maailm. Publiku ette astub Trio´95, mille koosseisu kuuluvad noorema põlvkonna muusikaanded Robert Traksmann / viiul, Marcel Johannes Kits / tšello ja Rasmus Andreas Raide / klaver. Kaastegev on klarnetimängija Eneko Iriarte Velasco Hispaaniast.

26.08 kell 19 kontserdil “Folk klassikas” saab Mustpeade Majja kuulama tulla vaimukaid ja teravmeelseid teosed eri rahvusest muusikute esituses. Esinevad Hans Christian Aavik / viiul, Olga Sheleshkova / viiul (Ukraina), Karolina Žukova / klaver, Heili Rosin-Leivategija / flööt, Riivo Kallasmaa / oboe, Eneko Iriarte Velasco / klarnet (Hispaania), Kreete Perandi / metsasarv ja Etienne Boudreault / fagott (Kanada).
27.08 kell 15 Hopneri Majas toimuv perekontsert ootab paljude üllatustega nii lapsi, vanemaid kui ka vanavanemaid. Avaneb suurepärane võimaluse tutvuda muusikamaailmaga kaasahaaravas programmis. Kontserti viib läbi Saksamaal tegutsev pianist Marite Männi ning kaastegev on Grégoire Blanc maagilisel instrumendil teremin, mis leiutati 1920. aastatel ja mis on tänaseni üks kõige väljendusrikkamaid elektroonilisi instrumente.

Väärtmuusikafestival kuulub Eesti klassikalise muusika tippsündmuste hulka ja on pärjatud Euroopa Festivalide Liidu EFFE kvaliteedimärgisega aastail 2015/2018.

Festivali kava koos esinejatega on nähtav www.tallinnkammerfest.ee

Piletid on müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal (10-20€).

Head Uudised GoodNews