1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Kandideerimine inspiratsiooniprogrammi “Jah! Õpetajaks!” on avatud
Kandideerimine inspiratsiooniprogrammi “Jah! Õpetajaks!” on avatud

Kandideerimine inspiratsiooniprogrammi “Jah! Õpetajaks!” on avatud

Haridus- ja Noorteameti inspiratsiooniprogramm “Jah! Õpetajaks!” ootab inimesi, kes soovivad teha karjääripöörde ja asuda või naasta õpetajaametisse.

Õpetajaametit tutvustav programm “Jah! Õpetajaks!” stardib kolmandat korda. “Elukestev õpe on üha populaarsem ja ka õpetajaametisse jõuab rohkem neid inimesi, kes on alustanud oma karjääri hoopis muul elualal. Mitmed inspiratsiooniprogrammi vilistlased on läinud uuesti ülikooli, seekord aga õpetajakoolituse erialale ja nii mõnigi programmi lõpetanu on juba asunud koolis tööle õpetajana,“ rääkis Haridus- ja Noorteameti projektijuht Kadri Ratas. “Tänasest pakume juba kolmandat korda õpetajaametist huvitatutele võimalust programmis osaleda ja saada ülevaatlik sissevaade, mida õppimine ning õpetamine tänapäeval endast kujutavad,“ selgitas Ratas.

Hillar Kroonil oli enne programmiga liitumist peas küpsemas soov minna õpetajaks. 2020. aasta sügisel saigi tema soov teoks: Hillar hakkas andma matemaatikat Gaia Kooli õpilastele. Ise ütleb Hillar: “Ma arvan, et paljudel mistahes valdkonnas töötavatel inimestel koguneb muljetavaldav kogemustepagas. Kui inimesel on soov oma kogemust jagada ja ta on ka verbaalselt võimekas, siis õpetajaamet on hea võimalus teha karjääripööre. Lapsed on meile nagu peeglid ja see teeb õpetajatöö huvitavaks. Eestlane on hariduseusku ja õpetajaamet austust vääriv.”

Neljast moodulist koosnev programm algab jaanuaris ja kestab aprillini. Programmi jooksul toimuvad koolitused nüüdisaegsest õpikäsitusest, õpistrateegiatest, tunni disainimisest ja enesejuhtimisest.

Programmi oodatakse kandidaate, kes on valmis olema noortele eeskujuks, on magistrikraadiga oma valdkonna spetsialistid (kraad võib olla omandamisel) ja plaanivad teha karjääripööret. Oodatud on ka kunagi õpetajaks õppinud, kes pole selles ametis töötanud või on vahepeal teise karjääritee valinud ja kaaluvad nüüd õpetajaametisse naasmist.

Programmis osalemiseks tuleks saata motivatsioonikiri ja CV 2. detsembriks aadressile: kadri.ratas@harno.ee. Programmi võetakse vastu 15 osalejat.

Head Uudised GoodNews