1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Karis kohtumisel Seišellide asepresidendiga: koos tegutsedes saavad väikeriigid maailma paremaks muuta
Karis kohtumisel Seišellide asepresidendiga: koos tegutsedes saavad väikeriigid maailma paremaks muuta

Karis kohtumisel Seišellide asepresidendiga: koos tegutsedes saavad väikeriigid maailma paremaks muuta

„Venemaa jõhkrus Ukrainas on jõhkrus kogu reeglitepõhise maailmakorra suhtes, mille vastu tuleb koondada riikide globaalse kogukonna toetus, et Venemaa võetaks vastutusele,“ rõhutas president Alar Karis kohtumisel Seišellide asepresidendi Ahmed Afifiga.

Eesti riigipea avaldas tunnustust, et Seišellid on ÜROs hääletanud kõigi kuue Ukraina-teemalise resolutsiooni poolt ja olnud hääletustel väga läänemeelsed. „Koos tegutsedes saavad väikeriigid maailma paremaks muuta,“ märkis riigipea.

Koos tegutsedes saavad väikeriigid maailma paremaks muuta.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Kohtumisel räägiti riikide vastutusest kliimamuutuste pidurdamisel, mida kõik riigid ei tunneta paraku ühtmoodi. „Väike saareriik Seišellid on näide sellest, kuidas omalt poolt tehakse kõik kliimamuutuste ohjeldamiseks, kuid ometi jõuab sinna globaalse kliimasoojenemise kahjulik mõju,“ ütles Eesti riigipea. President Karis palus Seišellidel toetada Eesti algatust kuulutada maailmakoristuspäev rahvusvaheliseks ÜRO päevaks. „Kuna keskkonnaprobleemid puudutavad enim meie globaalseid partnereid, näitab maailmakoristuspäeva ÜRO päevaks kuulutamine, et rahvusvaheline üldsus hoolib nende probleemidest ja väljakutstest,“ selgitas president Karis.

Kohtumisel tõdeti, et nii Eesti kui Seišellide jaoks on digiareng mõlema huvi keskmes ja loob hea aluse edasiseks koostööks.

Head Uudised GoodNews