1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Karis kohtus Otepääl Läti presidendiga: vajame häid omavahelisi taristuühendusi
Karis kohtus Otepääl Läti presidendiga: vajame häid omavahelisi taristuühendusi

Karis kohtus Otepääl Läti presidendiga: vajame häid omavahelisi taristuühendusi

Eesti riigipea tervitas täna Läti kolleegi Otepääl.

„Eestil ja Läti on suurepärased suhted, oleme üksmeelsed sõbrad ja partnerid Euroopa Liidus, NATO-s ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonides. Eile kuulutasid meie välisministrid välja teise Eesti-Läti tulevikukoostöö raporti koostamise. Loodan, et see pakub välja veel mitmeid uusi ideid omavaheliseks koostööks. Samuti ootan huviga Läti Balti koostöö eesistumist järgmisel aastal ja Riias toimuvat kolme mere algatuse tippkohtumist,“ lausus president Karis täna kohtumisel Eestisse visiidile tulnud Läti presidendi Egils Levitsiga.

„Parem ühenduvus meie taristute vahel on meie riikide jaoks väga oluline, ükskõik kas räägime elektrivõrkude sünkroniseerimisest, Rail Balticust või ühistest meretuuleparkidest. Usaldusväärne ja hea ühenduvus toovad meile paremad kahepoolsed suhted ja majandusliku arengu,“ lisas Eesti riigipea.

Kohtumisel arutati pikalt ka meie piirkonna julgeolekuväljakutseid. Mõlemad riigipead mõistsid ühiselt hukka Euroopa Liidu ja Valgevene piiril toimuvad hübriidrünnakud, kus teiste riikide kodanikke kasutatakse ära ebaseaduslikel piiriületustel.

Koos külastati Maarja kirikut, mille pastoraadis pühitseti 1884. aastal pidulikult esimene sinimustvalge lipp. Pärast Otepääd suundusid presidendid Tartusse, kus nad külastasid Tartu raekoda ja kohtusid linnapea Urmas Klaasiga. Eesti ja Läti riigipead külastasid ka Tartu Ülikooli, kus neid tervitas rektor Toomas Asser.

Karisel on hea meel, et visiidi osaks oli ka ülikooli külastus. „Hetkel vajame kõik meie teadlaste ja arstide teadmisi ja oskusi, et kestva pandeemiaga toime tulla. Oleme kõik sarnases olukorras ja peame sellest ühiselt välja tulema: vaktsineerides, maski kandes ja kohtumisi piirates,“ sõnas Karis.

Edasi suunduvad riigipead Eesti Rahva Muuseumi, kus president Karis tutvustab kolleegile muuseumi. Läti presidendil on plaanis külastada ka Balti Kaitsekolledžit.

Head Uudised GoodNews