1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Karis sõidab esimesele sisevisiidile Valgamaale
Karis sõidab esimesele sisevisiidile Valgamaale

Karis sõidab esimesele sisevisiidile Valgamaale

President Alar Karis on neljapäeval ja reedel ametiaja esimesel sisevisiidil Valgamaal, et arutada vallavanemate ja volikogu esimeeste, meedikute ja koolijuhtidega tervisekriisiga toimetulekut.

„Soovin presidendina külastada esimesena just Valgamaad, et arutada pealinnast ühes kaugeimas maakonnas kohaliku elu edenemist ja sealseid murekohti. Ajuti tundub mulle, et Valgamaa on ebaõiglaselt kõrvale jäätud, unustatud. Muidugi jätab oma märgi sellele sõidule tervisekriis, mille mõju on tunda väga tugevalt ka Valgamaal, kus arstid teevad tublit tööd, et viirust ohjeldada. Tahan kohapeal aru saada, miks on Valga valla vaktsineerituse tase madalam kui kõrval Tõrva või Otepää vallas. Samuti soovin kuulda, kuidas edeneb Valga koolides keelekümblus ja ka venekeelsetest kodudest pärit noorte lõimumine Eesti kooli,“ lausus riigipea, kes kohtub visiidil Valga, Tõrva ja Otepää vallajuhtidega.

Riigipea kohtub nii Valga kui ka Otepää tervishoiutöötajatega, et arutada pandeemia olukorda ja vaktsineerimise kulgu. President Karis külastab Valga haiglat ja sealsest perearstikeskust ning kohtub Otepää perearstide ja -õdedega.

Samuti külastab president Valga Gümnaasiumi. Riigipea arutab Valga Gümnaasiumi, Valga Priimetsa Kooli ja Valga Põhikooli juhtidega keelekümblust.

Riigipea tutvub Valgas ka päästekomando töö ja meeskonnaga. Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu annab president Karisele ülevaate valdkonna tegevusest.

Tõrva vallas külastab president põllumajandusettevõtet Hummuli Agro, mis tegeleb piimakarjakasvatusega ning teravilja ja rapsi kasvatamisega. Riigipea tutvub Hummuli lasteaeda Sipsik ehitatava õppelaudaga, mis annab lastele võimaluse õppida põllumajanduse ja maaeluga seonduvat.

Head Uudised GoodNews