1. Avaleht
  2. Määratlemata
  3. Kärt Hammer avab Põhjala tehases isikunäituse “Punane“
Kärt Hammer avab Põhjala tehases isikunäituse “Punane“

Kärt Hammer avab Põhjala tehases isikunäituse “Punane“

Kärt Hammer avab 3. septembril Põhjala tehase Sepikojas maali ja installatsiooni ühendava isikunäituse „Punane“.

Näitus on kasvujätk projektile “Abstraktsioonid“, mis lõi spetsiifilise intuitiivse ruumi, kus abstraktne maal ja laiali pillutud elemendid sundisid esteetilisele kogemusele. „Punane“ viib seda kogemust edasi, valides peale mustvalget puhtust intensiivse põlemise.

Industriaalses tehasekeskkonnas rullub lahti ängist nõretav punane universum, mille üheks fookuspunktiks on punane riidekapp. Sellest on pudenenud mööda ruumi laiali eelnevate abstraktsioonide rituaalseid jätkuelemente. Teosed on justkui märjad altarid kannatustele, sisaldades vihjeid surmale ja teistele dimensioonidele, ilmalikele klišeedele. Punased objektid peegeldavad tugevaid, ent seletamatuid ja käest lipsavaid emotsioone ja tundmusi.

Näituse kuraatori Mailis Timmi sõnul on punane värv laia taju- ja tähendusväljaga, ühendades endas korraga viiteid inimese bioloogiale ja surelikkusele, erinevatele kirglikele tundmustele ja paatoslikele žestidele. „Kärt Hammer jätab oma brutaalselt punaste maalide ja objektide vahele õhku erinevateks tõlgendusteks. See õhk on samas paks tähendustest ja viidetest, mis loovad pingestatud ja sugestiivse keskkonna, võimaldades leida vaatajal enda jaoks infokihi, millega isiklikult suhestuda,“ ütles Timmi.

Aadressil Marati 5 asuvat näitust saab külastada kolmapäevast laupäevani. See jääb avatuks 30. septembrini. Näituse avamine toimub 3. septembril algusega kell 19. Näituse avamist tõlgitakse kohapeal viipekeelde.

Näitust aitavad publikuni tuua Eesti Kultuurkapital, Grupp Trükiagentuur, Balen, Coca-Cola Eesti ja Tikkurila. Näituse graafilise disaini autor on Taavet Kohal.

Head Uudised GoodNews