1. Avaleht
  2. Loomad
  3. KARUSLOOMADE SAATUS I Nähtamatud Loomad korraldab riigikogu ees visuaalse sündmuse hiigelloomadega
KARUSLOOMADE SAATUS I Nähtamatud Loomad korraldab riigikogu ees visuaalse sündmuse hiigelloomadega

KARUSLOOMADE SAATUS I Nähtamatud Loomad korraldab riigikogu ees visuaalse sündmuse hiigelloomadega

2. juunil korraldab loomade eestkoste organisatsioon Loomus riigikogu ees kogunemise ja korraldab ka loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad.

Riigikogus toimub homme karusloomafarmide keelustamise eelnõu lõpphääletus ja selgub, kas karusloomafarmid Eestis keelustatakse. Nähtamatud Loomad korraldab sel puhul riigikogu ees visuaalse sündmuse koos hiigelloomadega, millega avaldatakse toetust ja tänu rahvasaadikutele.

Üritusel on fookus hea sõnumi visuaalil ja esteetikal, mida annavad edasi organisatsiooniliikmed. Kindla osalejatearvuga rollid on täidetud – riigikogu ette tuuakse esmakordselt hiiglaslikud rebane ja tšintšilja, kelle kujutistega tähistatakse loomadest hooliva otsuse arutelu.

“Juba homme otsustab riigikogu lõpphääletusel karusloomafarmide edasise saatuse üle. Eelnõu lugemise ajaks koguneme Nähtamatute Loomadega riigikogu ette visuaalseks ürituseks. Oleme viimaste aastate jooksul suhelnud paljude poliitikutega ja meil on äärmiselt hea meel tõdeda, et riigikogu liikmete seas on väga palju loomadest hoolivaid inimesi. Seetõttu tahame välja näidata oma siirast tänu neile rahvasaadikutele, kes eelnõu toetavad. See on meile esmakordne visuaalne üritus, mille jaoks toome kohale ka hiigelloomad. Ootame põnevusega, et riigikogu langetaks loomasõbraliku otsuse,” kommenteeris Nähtamatute Loomade president Kristina Mering, kes on loomade heaoluga tegelenud juba 15 aastat.

Karusloomafarmid on keelustatud Suurbritannias, Prantsusmaal, Norras, Hollandis, Austrias, Horvaatias, Sloveenias, Makedoonias, Serbias, Bosnias ja Hertsegoviinas, Slovakkias, Luksemburgis, Belgias, Tšehhis. Taanis ja Rootsis on keelustatud rebasefarmid.

Head Uudised GoodNews