1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KAS SELLIST KOERA TEATE? Maremma Abruzzi lambakoer on kui pere kindlustuspoliis
KAS SELLIST KOERA TEATE? Maremma Abruzzi lambakoer on kui pere kindlustuspoliis

KAS SELLIST KOERA TEATE? Maremma Abruzzi lambakoer on kui pere kindlustuspoliis

kutsikas24. aprillil sündisid ühes Eestimaa koeraperes, hea pererahva juures puhtatõulised Maremma Abruzzi lambakoera kutsikad, kes ootavad nüüd endale uut kodu. Maremma-Abruzzi lambakoer on suurt kasvu, turjakőrgus on 65-75 sentimeetrit, kaal 40-50 kilogrammi, karvkate on tihe, ilmastikukindel ja paks, värvuselt valge. Talle meeldib elada talvel väljas, ka kõige karmimate ilmastikuoludega, korterikoeraks aga ei sobi.

Maremma-Abruzzi lambakoer ehk Cane da Pastore Maremmano-Abruzzese on pärit Itaaliast, kus teda kasutati eelkőige lambakarjade valvurina. Sobib väga hästi ka perekoeraks peresse, kus kasvavad lapsed. Koer suunatakse varakult kas siis karja või pere kaitseks ja kasvatatakse vastavalt sellele.

Maremma-Abruzzi lambakoer on tugevate kaitse- ja valveinstinktidega koer. Oma perekonda on ta kiindunud, vőőraste suhtes väga umbusklik. Ta on enesekindel, julge ja kartmatu, valvamist ja kaitsmist ei pea talle õpetamagi. Pere keskel on ta rahulik, töötades aktiivne ja valvas. Ta on tark ja intelligentne, teda on kerge koolitada.

koer

Ka meil on sagedasteks on muutunud erinevate kiskjate, nagu huntide, šaakalite, rebaste ja ka hulkuvate koerte rünnakud lammastele ja kitsedele, mis on rahaliselt ja emotsionaalselt väga laastavad ka loomapidajatele. Parimaks ja kindlamaks karja kaitsevahendiks on koer, kes elab ööpäevaringselt oma valvatava karja juures, valvab ja tõrjub kiskjate rünnakuid. Riigi poolt on ettenähtud ka 50%- line kompensatsioon sellise spetsiaalse karjakoera soetamiseks.

Eestis millegipärast vähelevinud tõug on populaarne Itaalias ja Lõuna-Ameerikas. Kui soovite sellist toredat koera, helistage peremehele telefonil 5067040.

Head Uudised GoodNews