1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Keila Joa loss rõõmustab uuel hooajal aastaaegadest inspireeritud kontserdisarjaga
Keila Joa loss rõõmustab uuel hooajal aastaaegadest inspireeritud kontserdisarjaga

Keila Joa loss rõõmustab uuel hooajal aastaaegadest inspireeritud kontserdisarjaga

KeilaJoaLossÄsja värskema ilme saanud Keila Joa loss juhatab 27. septembril sisse esimese muusika- ja maitsegurmee hooaja kontserdisarjaga AASTAAEGADE KAMMERGURMEE „SÜGIS“. Idee autor ja kavade koostaja on lavastaja Neeme Kuningas, kelle soov on võluda publikut uudse ja pisut teatraliseeritud kontserdivormiga.

Põhiesinejaks on noortest talendikatest ERSO muusikutest koosnev keelpillikvartett PREZIOSO. Läbi hooaja kõlab suurepärane muusika, muuhulgas esmakordselt Eestis ka Vivaldi ja Piazzolla “Aastaajad” keelpillikvartetile loodud seadetes.

Muusikutele on poeetiliseks partneriks legendaarne Peeter Volkonski, kellel on tugev perekondlik ja hingeline side Keila Joa lossiga.

Laupäevaõhtustel kammergurmeedel saab kontserdi järel nautida aastaaegadest inspireeritud võrratuid võrgutavaid maitseid. Eksklusiivse menüü on koostanud meisterkokk  Madis Põld.

Lisaks kammergurmee sarjale on plaanis käivitada ka teisi muusika- ja maitsemeeli köitvaid maiuspalu nagu LOSSIJAZZ, TALVEROMANTIKA (pühendatud Tšaikovski 175. sünnipäevale), HELISEV LOSS ning lastele ja peredele mõeldud JÕULUTULEDES LOSS.

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool annab Keila Joa lossile kasutamiseks ESTONIA kabinetklaveri ning hakkab korraldama väärikas paigas regulaarseid õpilaskontserte. Üheskoos on plaanitud tähistada ka armastatud laulja 95. juubelit.

Juba tuleval reedel on huvilised oodatud lossi, kus tulevikuplaanidest räägib lossi peremees Andrei Dvorjaninov ning algavat hooaega tutvustab Neeme Kuningas.

Au- ja erikülaline maestro Eri Klas annab uuele kontserdipaigale oma „õnnistuse“ ning tutvustab muuhulgas Georg Otsa juubelile pühendatud ettevõtmisi.

Head Uudised GoodNews