1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kes on Eesti parim kohviekspert?
Kes on Eesti parim kohviekspert?

Kes on Eesti parim kohviekspert?

Täna toimus Kultuurikatlas Tallinn Coffee Festivali raames Estonian Cupping Championship 2019, kus selgusid osavaimad kohvimaitsjad. Esimese koha vääriliseks võitles end tihedas konkurentsis Roland Põllu, kes on KOKOMO Coffee eestvedaja ja röstmeister.

Möödunud aastal samal võistlusel kolmanda koha saavutanud Põllu arvas ise, et seekordne võistlus oli eelmisest korrast oluliselt raskem. “Röstijana on kohvi maitsmine mu igapäevase töö osa, aga võistlusteks ma eraldi ettevalmistusi teinud,” tunnistas võitja. “Juba finaali pääsemine oli suur üllatus, kuna konkurents oli kõva ja kaasvõistlejad suurepärased kohvieksperdid. Seda enam rõõmustan võidu üle, kuna see on auga välja teenitud.”

II koha pälvis võistlusel Tarmo Kaljuvee (Surfcafe) ning III koha Gatis Silenieks (King Coffee Service Latvia).

Estonian Cupping Championship 2019 ehk kohvimaitsmise võistlusel asetati iga võistleja ette kaheksas grupis kolm tassi kohvi, millest kaks täiesti identsed ning kolmas erinev. Kasutades lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ning kogemusi pidid võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti. Tulemuse juures luges nii täpsus kui ka kiirus. Finaalvoorus suutis Põllu õigesti välja valida 7 grupi eristuva kohvi.

“Võistlus oli tõeliselt kaasahaarav ning samaväärseid tulemusi saavutasid erinevates voorudes mitmed osalejad – seetõttu kujunes sageli määravaks just kiirus,” selgitas baristavõistluste koordinaator Britmarii Kroon-Kesa. “Hea on tõdeda, et kohalikud kohvieksperdid on väga kõrgel tasemel ning sellest on meie kohvisõpradel vaid võita.”

Head Uudised GoodNews