1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KESKKONNA HEAKS I Olerex suunab kliente tegema keskkonnateadlikumaid valikuid
KESKKONNA HEAKS I Olerex suunab kliente tegema keskkonnateadlikumaid valikuid

KESKKONNA HEAKS I Olerex suunab kliente tegema keskkonnateadlikumaid valikuid

Vähendamaks plastjäätmete poolt tekitatud keskkonnasaastet, õhutab Olerex kliente ostma klaasipesuvedelikku mitte plastkanistriga, vaid hoopis vastavast tankurist.

Suur osa maailmas toodetud plastist muutub jäätmeteks, mis loodusse sattudes laguneb sadu aastaid. Ühtlasi on plasti tootmisel ja põletamisel suur mõju kliimamuutustele. Andmaks oma panuse keskkonnamõjude vähendamisele, saab Olerexi tanklates nüüd klaasipesuvedelikku tankida otse tankurist auto klaasipesuvedelikupaaki.

Foto: Freepik

„Klaasipesuvedeliku tankurist on võimalik osta klaasipesuvedelikku sarnaselt kütusega täpselt nii palju, kui parajasti vaja. Nii ei kogune autosse poolikuid kanistreid ning paaki saab alati hooajale vastav, kõrge kvaliteediga ning just sõiduki klaaside ja tulede puhastamiseks mõeldud pesuvahend,“ räägib Olerexi tegevjuht Piret Miller.

Klaasipesuvedeliku tankurist on võimalik osta klaasipesuvedelikku sarnaselt kütusega täpselt nii palju, kui parajasti vaja.

Milleri sõnul on suureks probleemiks see, et autoomanikud segavad erinevate klaasipesuvedelike jääke ning pahandavad, kui segu korralikult aknaid puhtaks ei pese. „Nii nagu kütusega, on ka klaasipesuvedelik hooajaline ning suvist vedelikku ei tasu talvel kasutada ja vastupidi,“ räägib ta. Näiteks ei saa talvine pesuvedelik jagu putukajäänustest, suvine ei kaitse aga tuuleklaasi jäätumise eest. Lisaks on klaasipesuvedeliku ostmine tankurist ka rahakotisõbralikum.

Milleri sõnul on alates jaanuarist tangitud 79 515 liitrit klaasipesuvedelikku. „Kuna kanistris on klaasipesuvedelikku 4 liitrit, siis võib öelda, et ostmata on jäänud lausa 19 879 kanistrit,“ selgitab Miller. „See on märkimisväärne panus keskkonnahoidu, mis ei vaja mitte mingisugust pingutust.“

Kuna kanistris on klaasipesuvedelikku 4 liitrit, siis võib öelda, et ostmata on jäänud lausa 19 879 kanistrit.

Klaasipesuvedeliku tankurid on Olerexi kõigis uuemates tanklates. Endale lähima tankla leiab Olerexi äpist. Sarnaselt kütustega on kõige mugavam ja kiirem viis tankida ja tasuda klaasipesuvedeliku eest Olerexi äpi kaudu.

 

Head Uudised GoodNews