1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Keskkonnakäpa ja noorte looduskaitsjate konkurss ootavad kandidaate
Keskkonnakäpa ja noorte looduskaitsjate konkurss ootavad kandidaate

Keskkonnakäpa ja noorte looduskaitsjate konkurss ootavad kandidaate

Keskkonnasõbralikku haridust tunnustav Keskkonnakäpa konkurss ja kuni 26-aastaste aktiivsete looduskaitsjate tegevuse ausse tõstmiseks mõeldud noore looduskaitsja märgi konkurss otsivad taas väärikaid kandidaate.

Keskkonnakäpa konkursile sobivad esitamiseks kõik algatused, mis aitavad kujundada inimesi keskkonnasõbralikumaks ja -teadlikumaks ning mis muudavad meie ümbrust paremaks. Oodatud on projektid, mis on uudsed, ressursisäästlikud, avaldavad head mõju keskkonnale ja suurendavad osalejate keskkonnateadlikkust.

Keskkonnaminister Tõnis Mölder avaldas lootust, et koroonakriisist hoolimata on koolides ja lasteaedades keskkonnahoidlik tegevus jätkuvalt au sees. „Ehk on eriline aeg pannud meid looduse peale teistmoodi mõtlema ja see avaldub ka Keskkonnakäpa konkursile jõudvates põnevates ideedes ja tegudes,“ ütles keskkonnaminister. „Keskkonnahoid algab küll kodust, aga lasteaiad, koolid ja huviharidusasutused saavad anda olulise tõuke noore inimese rohelise mõtlemise teel.“

Konkursil on viis kandideerimise rühma: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ja keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida saab järgmistes kategooriates: „Tubli tegutseja“, „Tark tarbija“, „Õnnelik õpe“, „Kogukonna kaasamine“ ja „Innukas innovaator“. Viimane on eriauhind tegevuste eest, mille käigus on keskkonnateemade käsitlemisel leitud uudseid/leidlikke lahendusi, olgu selleks erinevate ainevaldkondade põiming, keskkonnasõbralikkust edendavad uuringud, vaatlused, leiutised, kampaaniad, koostöö lastevanemate ja ettevõtetega jms.

Keskkonnakäpa püüdmiseks tuleb vahemikus 12. aprillist kuni 9. maini täita ankeet. Seejärel,  17.–30. maini toimub hääletus, mille tulemusel selguvad rahva lemmikud. Teised võitjad valib žürii. Keskkonnatunnustuste veebilehelt leiab lisainfot ka kandideerimistingimuste kohta.

Keskkonnaministeerium otsib ka noore looduskaitsja märgi väärikaid kandidaate. Noore looduskaitsja märgiga tunnustatakse kuni 26-aastase aktiivse noore looduskaitsja tegevust. Märk antakse noorele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisel. Ettepanekud, mis sisaldavad kandidaadi  looduskaitsetegevuse vabas vormis ülevaadet ning milles on märgitud kandidaadi vanus ja kontaktandmed, palutakse saata hiljemalt 14. maiks aadressil keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakond, Narva mnt 7a, 15172 Tallinn või keskkonnaministeerium@envir.ee.

Head Uudised GoodNews