1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames korraldasid Kristiine Linnaosa Valitsus ja Bolt elektritõukerattaga ohutu sõitmise kiirkursuse
Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames korraldasid Kristiine Linnaosa Valitsus ja Bolt elektritõukerattaga ohutu sõitmise kiirkursuse

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames korraldasid Kristiine Linnaosa Valitsus ja Bolt elektritõukerattaga ohutu sõitmise kiirkursuse

Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe ütles 20. septembril elektritõukerataste turvalisuse teemalisel üritusel Kristiine Keskuse ees, et elektritõukerattad on heaks täienduseks tasuta ühistranspordile, aga rattaga sõites tuleb kindlasti järgida ohutusnõudeid ja valida kõnniteel sõitmiseks sobiv kiirus.

Riibe sõnul torkab linnapildis hästi silma, et tallinlased on elektrilised tõukerattad hästi omaks võtnud. See on mõistetav, sest kasutajatel on nii mugav liikuda kiiresti ühest punktist teise, seejuures mitte istudes ummikutes, vaid liikudes tervislikult värskes õhus.

“Meie ühine soov on luua transpordisüsteem, kus liikluses ühtegi vigastatut või hukkunut ei ole, mistõttu on oluline, et kõik kasutajad jälgiksid ohutusnõudeid. Pean silmas tehniliselt korras sõiduvahendeid, õigeid tulesid, korras rehve ja kiivri kandmist. Kuna olen näinud juhtumeid, kus jalakäijatest tuhisetakse mööda ülisuure kiirusega, mis väiksemagi kõrvalkalde puhul võib tekitada ohtliku olukorra, siis näen vajadust leida mõistlik lahendus. Tahame selle üritusega kutsuda üles inimesi kasutama keskkonnasõbralikke liikumisvahendeid ning hoida ära tulevikus õnnetusi, mis võivad tekkida, kui ohutusreegleid ei järgita,” ütles Riibe.

Riibe jätaks elektritõukerattad kergliiklusteedele, sest liikumine sõiduteel ei ole piisavalt turvaline, kuid seaks piirangud nende kiirusele. Bolt soovitab elektrilise tõukerattaga sõita võimalusel jalgrattateedel, aga kui see ei ole võimalik, siis võiks eelistada kõnniteed.

“Iga kasutaja vastutus on valida selline liikumiskiirus ja -trajektoor, mis on ohutu nii talle endale kui teistele sõitjatele. Täna Kristiines toimunud ohutuspäev oli hea võimalus paljudele kasutajatele õigeid sõidutehnikaid tutvustada. Kindlasti korraldame sarnaseid päevi ka edaspidi,” ütles Bolti tõukerataste Eesti suunajuht Thomas Tammus.

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames korraldasid 20. septembril Kristiine Linnaosa Valitsus ja Bolt elektritõukerattaga ohutu sõitmise kiirkursuse. Üritus toimus Kristiine keskuse ees.

Head Uudised GoodNews