1. Avaleht
  2. Politsei
  3. Keskkriminaalpolitsei juhiks saab Oskar Gross
Keskkriminaalpolitsei juhiks saab Oskar Gross

Keskkriminaalpolitsei juhiks saab Oskar Gross

2. maist saab keskkriminaalpolitsei juhiks ja PPA peadirektori asetäitjaks kriminaalpolitsei alal tugeva IT-taustaga Oskar Gross, kes seni juhtis KKP küberkuritegude uurimise meeskonda.

PPA peadirektori kohuseid täitva Egert Belitševi sõnul andis senine keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere aasta alguses teada, et lõpetab tänavu mai alguses politseikarjääri, mil tal täitub kuus aastat Keskkriminaalpolitsei juhina. „See jättis piisavalt aega kaaluda parimaid kandidaate Eestit kõige enam ohustava kuritegevuse vastase võitluse eestvedajaks. Aivar Alavere juhitud Keskkriminaalpolitsei on väga heas vormis ning suudab edukalt läbi viia mõjusaid uurimisi, keerulisi operatsioone ja analüüsida ohupilti. Samuti on KKP oluline tugi teistele politseiüksustele ja uurimisasutustele ning hinnatud rahvusvaheline partner,“ rõhutas Belitšev.

Belitševi sõnul oli ametikohale mitmeid väga häid kandidaate. „Infotehnoloogia põimub kuritegude ja uurimistega järjest rohkem ja sügavamalt. Seetõttu on Oskar Grossi väga selge tugevus just kübermaailma kui kaasaegse kuritegevuse keskkonna tundmine. Tema intellektuaalsele võimete ja juhiomaduste kõrval räägib Grossi kasuks ka oskus luua tugevaid koostöövõrgustikke nii Eestis kui ka rahvusvaheliste partnerite seas,“ ütles Belitšev.

Keskkriminaalpolitsei tulevase juhi Oskar Grossi sõnul iseloomustab kriminaalpolitseid võime keskkonna arengutega kaasas käia. „Turvaline Eesti ei ole iseenesestmõistetav ja see on saavutatud aastatepikkuse tööga alates patrullist tänaval kuni väga mahukate kuritegude uurimiseni välja. Ühiskond on aasta-aastalt turvalisem, kuid kuritegevus aina peidetum, mistõttu muutub ka süütegude avastamine ja tõendamine järjest keerulisemaks. Keskkriminaalpolitsei juhtide meeskonnas oleme Aivar Alavere lahkumisest teadnud juba eelmisest aastast ja teen kõik selleks, et üleminek oleks sujuv. Aivar Alavere juhtimisel on keskkriminaalpolitsei töötanud mõjusate uurimiste kallal ning meeskond koosneb tarkadest ja motiveeritud inimestest, kes teevad iga päev Eestit turvalisemaks. Maailm on pidevas muutuses ja minu jaoks on tähtis, et kriminaalpolitsei käiks kaasas tehnoloogia arenguga ja kasutaks ise parimaid vahendeid ning oskaks ka ette näha, kuidas kurjategijad uusi tehnoloogiaid kasutada võivad. Seda võimet peame kindlasti edasi arendama ja mul on hea meel, et saan keskkriminaalpolitsei juhina nende teemadega jätkata,“ sõnas Gross.

Turvaline Eesti ei ole iseenesestmõistetav ja see on saavutatud aastatepikkuse tööga alates patrullist tänaval kuni väga mahukate kuritegude uurimiseni välja. 

Oskar Gross liitus Politsei- ja Piirivalveametiga 2015. aastal ning asus 2016. aasta jaanuarist juhtima Keskkriminaalpolitsei küberkuritegude bürood. Enne politseiga liitumist töötas Gross Helsingi Ülikoolis (2010-2015) ja kaitses doktorikraadi 2016. aastal. Esimesed sammud rakendusteadlasena tegi Gross Tarkvara Tehnoloogia Arenduskeskuses (STACC) aastatel 2009-2010. Tartu Ülikooli bakalaureuse- ja magistriõpingute (2005-2012) kõrvalt omandas ta kogemusi tarkvaraettevõtetes töötades nii tarkvara testija kui ka arendajana.

Head Uudised GoodNews