1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kesklinna koolilapsed meisterdasid lindudele 144 kodu
Kesklinna koolilapsed meisterdasid lindudele 144 kodu

Kesklinna koolilapsed meisterdasid lindudele 144 kodu

Kesklinna valitsus paigaldab linnaosa parkidesse ja haljasaladele 144 lindude pesakasti, mille on tööõpetuse tundides meisterdanud kesklinna lasteaia- ja koolilapsed. Reedel riputati esimesed pesakastid Koidu parki.

Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul oli pesakastide talgutel oluline tähendus nii ühtekuuluvustunde kui ka keskkonnahoiu seisukohast „Selline ühistegemine annab lastele maast madalast edasi õiged väärtused, kuidas teistega arvestades jõuda ideest paberil suurepärase tulemuseni. Teisalt rohelise maailma huvides on ülimalt oluline, et ka iga järgnev põlvkond oskaks loodust rohkem väärtustada ja keskkonda hoida.“

Linnaosavanem avaldas ühtlasi lootust, et tänuväärne aktsioon kordub ka järgmistel aastatel ning kogu protsess on pakkunud lastele suurt rõõmu. „Loodetavasti on ka sulelised oma uute kodudega rahul. Nüüd on lastel hea võimalus oma vanemad parki viia ja näidata, millega seal puuõpetuse tundides viimastel aegadel tegeletud on,“ lisas Haukanõmm.

Laste valmistatud pesakastid on mõeldud erinevatele lindudele, näiteks kuldnokkadele, tihastele, varblastele. Pesakastid kinnitatakse nööriga ümber puutüve, et arvestatud oleks ka iga puu heaoluga.

Kesklinna valitsus paigaldab pesakastid järgmistesse asukohtadesse: Tornide väljaku park, Toompark, Skoone bastion, Kanuti aed, Harjumägi, Musumägi, Poolamägi, Siselinna kalmistu, Tiigiveski park, Falgi park, Hirvepark, Politseiaed, lugemispaviljoni haljasala, Kodu park, Väikese Rannavärava mägi, Margareeta aed, Koidu park, Tuvi park.

  • Pesakastid valmisid koos- tööna, milles osalesid: MTÜ Koos Laste Heaks, Virmalise lasteaed, Gustav Adolfi gümnaasium, 21. kool, Südalinna kool ja Vabaduse kool.
Head Uudised GoodNews