1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Keskraamatukogu e-raamatute keskkond pälvis rahvusvahelise auhinna
Keskraamatukogu e-raamatute keskkond pälvis rahvusvahelise auhinna

Keskraamatukogu e-raamatute keskkond pälvis rahvusvahelise auhinna

Keskraamatukogu e-raamatute keskkond pälvis rahvusvahelise auhinnaRahvusvaheline mittetulundusühing EIFL ( Electronic Information for Libraries) valis Tallinna Keskraamatukogu e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonna ELLU üheks rahvaraamatukogude informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia innovatsiooniauhinna saajaks, rõhutades selle innovaatilise IT-lahenduse mõju ühiskonnas laiemalt.

ELLU on Tallinna Keskraamatukogu arendatud tarkvaralahendus, mis võimaldab lugejatel e-raamatuid laenata ja lugeda ning mille eesmärgiks on teha laiemalt kättesaadavaks eesti autorite looming ja eestikeelne kirjandus.

E-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkond on aidanud algatada diskussiooni autoriõiguse seaduse reformimise teemal ning hoida võõrsil elavatel ja eesti koolis õppivatel eestlastel sidet kodumaaga ning praktiseerida eestikeelseid e-raamatuid lugedes eesti keelt. Kahe aasta jooksul on Tallinna Keskraamatukogu e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonnast e-raamatuid laenanud rohkem kui 2700 lugejat 16 000 korral.

EIFL on rahvusvaheline mittetulundusühing Euroopas, kes teeb koostööd erinevate raamatukogude ja raamatukogude konsortsiumitega üle maailma, et läbi teadmistele juurdepääsu võimaldamise toetada haridust ja õppimist.

Head Uudised GoodNews