1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kevadel ja suvel käis Pirita kloostri varemetes üle 10 000 inimese
Kevadel ja suvel käis Pirita kloostri varemetes üle 10 000 inimese

Kevadel ja suvel käis Pirita kloostri varemetes üle 10 000 inimese

Aprillist septembrini ostis Pirita kloostri varemete külastuspileti 6844 inimest, kontserte väisas üle 4000 kuulaja.

„Alates aprillist, mil Pirita linnaosa valitsus paigaldas Pirita kloostri varemete värava juurde piletiautomaadi, on pileti kloostrivaremetes käimiseks ostnud 6844 inimest. Peale nende veel arvukad kontserdikuulajad, keda on samuti tuhandetes. Kloostrivaremeid üürime välja ka üritusteks, mis selle paigaga sobivad,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et  väga menukad olid suvised kontserdid ning kindlasti on kloostrivaremed Tallinna üks kõige enam pildistatavatest objektidest. „Seda eriti jõulude ajal, mil kloostrimüüri aknaorvades põlevad jõuluküünlad, ja suvel päikeseloojangul ajal,” lisas Liinat. Väga menukaks osutus ka detsembris esimest korda kloostrivaremete alal toimunud jõululaat.

„Kogu piletimüügist saadav tulu läheb kloostrivaremete hooldamiseks. Raha kulub kloostrivaremete ala heakorratöödele, samuti vajavad hoolt kloostrimüürid,” ütles Liinat.

Praegu on käsil Pirita kloostri varemete piirdeaia ja paekivimüüritise rekonstrueerimine, restaureerimine ja taastamine. „Kuigi töödega loodetakse ühele poole saada septembrikuu lõpuks, annab juba taastatud paekivimüür kloostrivaremetele uue ilme,” lisas linnaosavanem. Piirdeaia korrastamine läheb maksma umbes 150 000 eurot.

Pirita kloostri varemed on huvilistele avatud iga päev kell 8–20. Kaheeurose pileti saab soetada piletiautomaadist, tasuda võib nii mobiili kui ka pangakaardiga. Juhised makseterminalist pileti ostmiseks on eesti, vene, inglise ja soome keeles.

Head Uudised GoodNews