1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Kiirelt kasvav Tallinna Rahvusvaheline Kool pälvis olulise tunnustuse
Kiirelt kasvav Tallinna Rahvusvaheline Kool pälvis olulise tunnustuse

Kiirelt kasvav Tallinna Rahvusvaheline Kool pälvis olulise tunnustuse

Ülemiste Citys tegutsev Tallinna Rahvusvaheline Kool (TRK) pälvis arenguteel olulise rahvusvahelise tunnustuse.

Pärast hiljutist IB (International Baccalaureate) organisatsiooni hindamist on TRK rahvusvaheliselt akrediteeritud õppeasutus MYP (Middle Years Programme) õpetamiseks 6.-10. klassis.

„Kuna IB-haridus on globaalselt esindatud ja sisuliselt kõikjal maailmas kättesaadav, võimaldab Tallinna Rahvusvahelises Koolis pakutava hariduse rahvusvaheline ametlik tunnustamine õpilastel ühest riigist teise liikudes sarnast haridusteed sujuvalt jätkata,” ütles kooli direktor Olavi Otepalu.

Juba varem omas kool 1.-5. klassides sarnast rahvusvahelist PYP (Primary Years Programme) litsentsi. 11.-12. klasside (DP, Diploma Programme) osas ollakse IB kandidaatkooli seisuses.

Ingliskeelse hariduse omandamise kõrval saab koolis õppida eesti keelt ning võõrkeeltest prantsuse, saksa, vene ja hispaania keelt. Kooli huviringid ja pikapäevarühm on avatud ka teistele mistahes Tallinna koolides õppivatele lastele. Kooli kiire kasvu ja laienemise, aga samuti Ülemiste City tormilise arengu tõttu kavatseb kool juba järgmisel aastal Ülemiste linnaku nüüdisaegsesse hariduskvartalisse ehitada uue koolihoone.

Mainori ellukutsutud kool avas uksed 2017. aastal eesmärgiga tagada rahvusvahelise hariduse saamise võimalus igas vanuses lastele, kes on pererände tõttu Eestisse jõudnud. Kui esimesel õppeaastal pakuti teadmisi paarikümnele noorele, siis neli aastat hiljem on TRK-s juba 117 õpilast 36 riigist.

Ülemiste City ligi 500 ettevõttes töötavad tänaseks enam kui 70 rahvuse esindajad. Välistööjõu osakaal on Baltimaade suurimas ärilinnakus hüppeliselt kasvamas – kui 2018. aastal oli vastav näit 670, siis vaid aasta hiljem juba 1430 inimest. Seejuures omab neist koguni 91% kõrgharidust.

Head Uudised GoodNews