1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kiirus ja mugavus tegi lehtede äraveokampaania Nõmmel populaarseks
Kiirus ja mugavus tegi lehtede äraveokampaania Nõmmel populaarseks

Kiirus ja mugavus tegi lehtede äraveokampaania Nõmmel populaarseks

Eelmine nädal Nõmmel alanud punaste lehekottide kampaania tõi juba esimese seitsme päevaga rekordarvu lehekottidele registreerunuid, pool eelmisel aastal osalenud kinnistute mahust.

Nõmme linnaosavanem Grete Šillis ütles kampaaniat kommenteerides, et arvud räägivad enda eest. „Just registreerimistaotluse lihtsus ja mugavus on andnud punastele lehekottidele suure hoo sisse, sest juba praeguseks on rekordarv osalejaid. Ilmselt peitub põhjus selles, et oleme loonud lihtsa viisi, mille jaoks ei pea keegi oma niigi tihedas ajakavas eraldi aega planeerima, et tulla linnaosavalitsuse lahtioleku aegadel koha peale, et saada endale punased lehekotid,“ rääkis Šillis.

„Kuigi ligemale 20 aastat toimus see viisil, et punastele lehekottidele tullakse linnaosavalitsusse järgi, siis nüüd otsustasime seda mustrit muuta. Esmakordselt sel aastal korraldab Nõmme linnaosa valitsus punaste lehekottide aktsiooni viisil, kus sooviavaldaja registreerub ekraanivormi kaudu või telefoni teel ja talle tuuakse punased lehekotid koju kätte,“ selgitas Šillis. „Aeg on aga tõeline väärtus ning meil kõigil tihtipeale napib seda.“

Tänaseks on läbi ekraanivormi registreeritud 1242 kinnistut ja teenindussaalis kohapeal ning telefoni teel 945 kinnistut. „Sellele arvule lisandub 32 registreeringut Sõbra tn sügislaadalt. Seega kokku 2219 kinnistut, mis teeb 45% oodatavast mahust,“ kiitis Šillis. „Kõik eelmisel nädalal registreeritud aadressid viime järgmise nädala jooksul kohale.“

Punaste lehekottide laialivedu alustati 10. septembril.

Registreerimine toimub 7. september kuni 9. oktoober ekraanivormi kaudu ja telefoni teel 645 7333. Võimalusel palume kasutada ekraanivormi. Lehekottide laialivedu on alanud ning toimub kuni 16. oktoobrini.

Rohkem infot:

• Kinnistu kohta antakse 10 lehekotti. Ülejäänud haljastujäätmed saab tasuta viia jäätmejaama aadressile Raba 40 või Rahumäe tee 5a. Vastu võetakse eraisikult tasuta kuus 100-liitrist kotitäit päevas. Lisainfot teenuste kohta saab telefonil 529 3020 või koduleheküljelt.

• Lehekottide äravedu toimub 2.-29. november.

• Palume 1. novembriks tõsta kotid kinnistu aia taha tänavamaale.

• Vedu alustatakse suuremate tänavate äärest (Vabaduse pst, Männiku tee, Kadaka pst, Hiiu tn, Valdeku tn, Õie tn ja Pärnu mnt) ning seejärel sisekvartalitest.

• Kottidesse võib panna aia- ja haljastujäätmeid (taimset kude, rohust, lehtedest ja okastest koosnevat materjali).

• Kottidesse ei sobi tänavapühkimise jäätmed, lemmikloomade väljaheited, tahked ja vedelad toidujäätmed ning puuoksad.

Head Uudised GoodNews