1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kino Artis toob ekraanile iginoore Catherine Deneuve’i prantsuse humoorikas draamas “Bettie läheb ära”.
Kino Artis toob ekraanile iginoore Catherine Deneuve’i prantsuse humoorikas draamas “Bettie läheb ära”.

Kino Artis toob ekraanile iginoore Catherine Deneuve’i prantsuse humoorikas draamas “Bettie läheb ära”.

Bettie läheb äraAlates 10. jaanuarist on kinos Artis võimalik vaadata prantsuse humoorikat draamat “Bettie läheb ära” (Elle s’en va), mis esilinastus eelmise aasta Berliini filmifestivali võistlusprogrammis. Filmi režissööriks on tunnustatud näitleja, stsenarist ja lavastaja Emmanuelle Bercot (“Poliss”), nimiosalise Bettie rollis üles astuvale Catherine Deneuve’le pakuvad võrdset ekraanipartnerlust 13-aastane Nemo Schiffman ning menukas lauljanna Camille (“Nouvelle Vague”).

Küpses keskeas, kuid endiselt võluv Bettie (Catherine Deneuve) jääb äkitselt ilma armastusest ning ka tema restorani rahaline seis muutub järjest halvemaks. Mida oma eluga peale hakata? Ta istub oma Mercedese rooli, et end veidi tuulutada. Väikesest sõidust kujuneb aga välja seiklusterohke reis, täis ootamatuid kohtumisi. Nende seas tuleb suhteid parandada heitliku iseloomuga tütre Murieli (Camille) ja tütrepoeg Charlyga (Nemo Schiffman), osaleda endiste misside galaõhtusöögil ning osata kaarti lugeda kesk tundmatuid külasid ja kiirteid. Üllatuslikult juhtub kõige selle käigus nii mõndagi positiivset ja Bettie ees avaneb peagi uus silmapiir…

Filmi peaosaline Catherine Deneuve pälvis mullu detsembris Euroopa Filmiakadeemia elutööpreemia. Juba ligi 60 aastat kinoekraanidel säranud filmidiiva viimaste aastate repertuaaris on väga erinevaid töid. Viimati oli Deneuve Eesti ekraanidel jandis “Asterix ja Obelix: Tema Majesteedi teenistuses”, komöödias “Potiche – Iluasjake” ning muusikalis “Armastatud”.

Film linastub prantsuse keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.
Levitab A-One Films Baltic.

Head Uudised GoodNews