1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Kirjanduslinn soovitab: Jüri Engelbrecht ja Robert Kitt “Komplekssüsteemid ehk tervik on suurem kui osade summa“
Kirjanduslinn soovitab: Jüri Engelbrecht ja Robert Kitt “Komplekssüsteemid ehk tervik on suurem kui osade summa“

Kirjanduslinn soovitab: Jüri Engelbrecht ja Robert Kitt “Komplekssüsteemid ehk tervik on suurem kui osade summa“

Kirjanduslinn Tartu juunikuu lugemissoovitus on Jüri Engelbrechti ja Robert Kiti teos „Komplekssüsteemid ehk tervik on suurem kui osade summa“ (Postimees Kirjastus 2020), mida soovitab psühholoog, majandusteadlane ja TÜ juhtimise professor Maaja Vadi.

Maaja Vadi tutvustab raamatut järgnevalt: “Jüri Engelbrechti ja Robert Kiti teos aitab mõtestada, mis on lihtne ja mis keeruline. Vajalik on see selleks, et seista vastu keeruliste maailmaasjade lihtsustamisele, mille kattevarjus võivad toimuda protsessid, mis viivad inimkonna suurte probleemideni. Nii kirjutavad autorid keerulistest seostest eluslooduses ja inimkooslustes, et illustreerida nähtuste loogilist, kuid kohati ettearvamatut omavahelist koostoimet. Muu hulgas pakub raamat lugejale põnevat mõtteainet sellest, millised on tulevikutegijad ja –tegurid või kriisid.”

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade võrgustikku. Suuremat inspiratsiooni saab Tartu linnaraamatukogu lugemissoovituste blogist.

Head Uudised GoodNews