1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Kivirähk, Vallik ja teised tutvustavad võõrkeelse emakeelega õpilastele Eesti kirjandust
Kivirähk, Vallik ja teised tutvustavad võõrkeelse emakeelega õpilastele Eesti kirjandust

Kivirähk, Vallik ja teised tutvustavad võõrkeelse emakeelega õpilastele Eesti kirjandust

13. oktoobril algab Tallinna Keskraamatukogu ürituste sari, kus eesti kirjanikud kohtuvad vene keelt ja teisi võõrkeeli emakeelena rääkivate laste ja noortega.

Külas on luuletaja Heiki Vilep, kes kohtub Ehte Humanitaargümnaasiumi 5a klassi õpilastega.

2022. aasta juunini kestvas sarjas toimub kokku 24 kirjanduslikku kohtumist, millest Tallinna koolide õpilased on oodatud videosilla vahendusel osa võtma. Eesti kaasaegset kirjandust tutvustavad klassidele näiteks Jürgen Rooste, Indrek Koff, Andrus Kivirähk, Eia Uus, Ilmar Tomusk, Aidi Vallik, Andrei Ivanov. Kohtumisi toimub ka teiste raamatute väljaandmisega seotud inimestega, näiteks räägivad oma tööst tõlkijad Maia Melts ja Ilona Kivirähk, illustraatorid Vira Takinada ja Katrin Ehrlich ning toimetaja ja kirjastaja Valentina Kašina.

Kohtumisi modereerivad raamatukoguhoidjad ning need toimuvad klassile sobival ajal ja e-platvormil (nt Zoom, Jiitsi Meet, Google Meet, Skype või Discord). Kohtumistel osalemine on tasuta.

Lisainfo ja klasside registreerimine: Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna pearaamatukoguhoidjalt Nadežda Gerjakilt e-posti aadressil nadezhda.geryak@tln.lib.ee ja telefonil 683 0961.

Sarja läbiviimist toetab Eesti Kultuurkapital.

Head Uudised GoodNews