1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. „Kodud tuleohutuks“ projekt Nõmmel jätkub
„Kodud tuleohutuks“ projekt Nõmmel jätkub

„Kodud tuleohutuks“ projekt Nõmmel jätkub

„Meie jaoks on oluline, et „Kodud tuleohutuks“ projektis saame aidata kogukonna kõige haavatavamat elanikkonna gruppi ja anda panuse, et ükski neist kodudest ei langeks tuleroaks,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. Eelmisel aastal parendati Nõmme linnaosas seitsme toimetulekuraskustes leibkonna tuleohutusalast seisukorda, välja vahetati küttekolded ja vananenud elektrisüsteemid.

„Oleme kaks aastat osalenud Päästeameti „Kodud tuleohutuks“ projektis ja jätkame selles osalemist ka see aasta,“ sõnas linnaosa vanem.

Projekti peamiseks sihtgrupiks on üksi elavad eakad, lastega pered, puudega inimesed ning juhtumipõhiselt majapidamised, kus tuleõnnetuse tekkimise tõenäosus on kõrge. Need kodud, mis vajavad tuleohutusalast parendamist, neist saab teada anda Nõmme linnaosa valitsusse kuni 10. veebruarini 2021.

„Siit ka minu üleskutse kogukonnale, kui näete või teate inimest, kelle majapidamine on tuleohtlik, siis teavitage neid „Kodud tuleohutuks“ võimalusest. Koos saame palju ära teha, et tulekahju ei tabaks Nõmme linnaosas mitte ühtegi majapidamist,“ sõnas linnaosa vanem.

2020 aastal korrastati „Kodud tuleohutuks“ projekti abil Nõmme linnaosas seitse majapidamist. Välja vahetati küttekolded ning vananenud elektrisüsteemid.

Projekti toetuse saamise üheks tingimuseks on linnaosaspetsialisti eelnev kodunõustamine.

Rohkem informatsiooni www.kodutuleohutuks.ee

Head Uudised GoodNews