1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kodumaine komöödia „Suvitajad“ esilinastub veebruaris
Kodumaine komöödia „Suvitajad“ esilinastub veebruaris

Kodumaine komöödia „Suvitajad“ esilinastub veebruaris

Juhan Smuuli samanimelise jutustuse ainetel valminud värske kodumaine komöödia „Suvitajad“ jõuab kinodesse 17. veebruarist. Stsenarist Martin Alguse käsikirja põhjal sündinud mängufilm teeb kummarduse kultuskomöödiale „Siin me oleme“, mis vändati sama algmaterjali põhjal.

Foto: Robert Lang

Režissöör Ergo Kuld ütleb, et tegu on tempoka ja humoorika linateosega: „See on heatujufilm, mis viib vaataja suvisele Eestimaa saarepuhkusele, kus tuleb ette kentsakaid ja tragikoomilisi olukordi ning pakub äratundmisrõõmu igas eas publikule.“ Kuld lisab, et linateos on paras vitamiinilaks kõigile, kel on juba igatsus suve järele.

Produtsent Tanel Tatteri sõnul sobivad Juhan Smuuli loodud karakterid suurepäraselt ka tänapäevasesse loosse: „Maa- ja linnainimeste ideoloogilised erinevused on ikka andnud alust arusaamatusteks, millest sünnib naljakaid lugusid. Tänapäeva Sohvid, Johanid ja Ärnid tegelevad sarnaste tüüpiliste probleemidega, nagu algmaterjali tegelased, aga vürtsi lisavad kaasaegsed detailid.“

Foto: Robert Lang

Pidulik esilinastus toimub 13. veebruaril ning valitud kinodes toimuvad eelseansid juba 14. veebruarist. Tartus toimub esilinastus 16.02, Pärnus 17.02 ja Kuressaares 18.02. Kinokavadesse üle Eesti jõuab film 17. veebruarist.

Filmis näitlevad Kaire Vilgats, Meelis Rämmeld, Pääru Oja, Ago Anderson, Maarja Jakobson, Kristel Elling, Lauri Nebel, Adele Taska, Robert Klein jt.

“Suvitajad” on “Talve”, “Soo” ja “Jahihooaja” taga seisva meeskonna kõige värskem linateos. Filmi režissöör on Ergo Kuld, stsenarist Martin Algus, produtsendid Kristian Taska, Tanel Tatter ja Veiko Esken. Heliloojad on Hendrik Sal-Saller ja Erko Laurimaa. Filmi toodavad Taska Film, Kassikuld ja Apollo Film Productions ning levitab Hea Film.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews