1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. KOGEMUS RIKASTAB! Linnulauluhommikute õuesõppe programm teeb kokkuvõtteid
KOGEMUS RIKASTAB! Linnulauluhommikute õuesõppe programm teeb kokkuvõtteid

KOGEMUS RIKASTAB! Linnulauluhommikute õuesõppe programm teeb kokkuvõtteid

Foto allikas: tallinn.ee
Foto allikas: tallinn.ee

Täna lõppevatel juba üheksandatel linnulauluhommikutel on kokku osalenud Tallinnas  5143 õpilast 228 klassist ja 39 koolist.

Linnulauluhommikute eesmärk on süvendada teadmisi lindudest ja õppida neid laulu järgi eristama. Ühtlasi kujundatakse õpilastes loodushoiu  ja looduskaitse alaseid väärtushinnanguid ning praktilise looduse tundmise oskusi.  Linnulauluhommikuid viib läbi harrastusornitoloog Peep Veedla, kes jagas heameelega oma selle aasta huvitavaid linnuleide: „Sel aastal kuulsime juba esimeses tunnis  Merekalda koolis kogu linnulauluhommikute aja jooksul teist korda laulmas linavästrikut, samuti olid haruldasemad liigid porr ja väänkael. Kõige meeldejäävam oli aga ornitoloogile endalegi umbes 250 isendi suuruse põhja tihaste parvega kohtumine ning nende „koorilaul“.  Kindlasti tahaksin  kümme linnulauluhommikut täis saada!“ Täna saavad linnutarkust veel Lilleküla ja Mustamäe Gümnaasiumi õpilased.

Õuesõppe üldine eesmärk on õpetada lapsi kooliümbruse loodust märkama ja selle vastu huvi tundma. Ehedas looduskeskkonnas toimuv õpe köidab kogu maailmas üha enam tähelepanu. Õppimine vahetu kogemuse kaudu ja viibimine värskes õhus aitavad noorel kujuneda terviklikuks inimeseks

Linnulauluhommikute rahastajaks  on Tallinna Keskkonnaamet ja viiakse neid läbi koostöös MTÜga Loodusring.

 

Head Uudised GoodNews