1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kohvifestival tuleb taas
Kohvifestival tuleb taas

Kohvifestival tuleb taas

2.-3. septembril toimub Kultuurikatlas juba kuuendat aastat kohvimaailma tutvustav üritus Tallinn Coffee Festival.  Nagu ikka jõuavad ka sel aastal kaheks päevaks ühte katlasse podisema nii teadatuntud kui ka uuemad kohvibrändid, kuid lisaks mekkimisele, saavad sel korral külastajad end proovile panna ka kohvikunstis.

Foto: Tallinn Coffee Festival

“Tallinn Coffee Festival on igal aastal enda külastajatele midagi uut ja huvitavat pakkunud, kuid kohvimaailm on suur ja lai ning avastamist väärt ja seega ei lõppe üllatused ka tänavu,” rääkis festivali peakorraldaja Kennet Sarv.

Sarve sõnul on lisaks uutele elamustele oma kohale jäänud ka vanad traditsioonid – ka sel aastal astuvad mitukümmend kohvimeistrit omavahel võistlustulle. “Traditsiooniliselt selgub festivali ajal nii parimatest parim piimakujundite valamise ehk latte art tipptegija kui ka osavaim  cupping’u barista, kel erksaim maitsemeel,” selgitas Sarv.

Foto: Tallinn Coffee Festival

Lisaks erinevatele kohvitoodetele on festivalil esindatud ka muud kuumad joogid, nagu tee ja kakao. Maitsemeeli aitavad täiendada ka tänavatoit ja kohvikud. Kokku esitleb festivalil oma tootevalikut üle 50 ettevõtte. TLNCF-i korraldajad ja osalejad on seadnud oma eesmärgiks kohvikultuuri arendamise Eestis. Teadlikule tarbimisele kaasaaitamine, tarbijates huvi tekitamine, kohvigurmaanide üllatamine uute toodete ja pakutavaga – see ongi kohvifestivali taotlus.

  • 2022. aasta Tallinn Coffee Festivali esimeste külastajate seas saabub festivalile ajaloo 20 000. külastaja. Võib-olla oled see just sina!
Head Uudised GoodNews