1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Koidula ja Jannsen jõuavad Tartusse
Koidula ja Jannsen jõuavad Tartusse

Koidula ja Jannsen jõuavad Tartusse

Täna jõuavad Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannseni skulptuurid Kaarsilla lähistele kujundatud mälestusväljakule, mis avatakse pidulikult reedel, 3. augustil kell 12.

Mälestusmärgi idee autorid on OÜ TajuRuum maastikuarhitektid Edgar Kaare, Kerli Irbo jaTerje Ong, skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof ning arhitekt Tõnu Laanemäe, kes võitsid 2016. aastal korraldatud ideekonkursi.

Skulptuuride autorid on kujutanud Koidulat lapsena ja Jannsenit noore mehena ning paigutanud nad väljakule n-ö rahva sekka. Skulptuurid moodustavad neid ümbritseva väljakuga ühtse terviku. Ülejõe pargialale on kujundatud hubane puhkeala, mille keskel on valguspuu ja selle ümber pingid, väljaku kaldapoolselt osalt viib trepp alla Emajõe äärde.

OÜ PVH Ehitus alustas väljaku ehitusega tänavu aprillis. Skulptuurse osa rajasid hankel ühispakkumuse teinud osaühingud TajuRuum ja Keha3 ning skulptorid Bruno Kadak ja Mare Mikof. Kokku läks mälestusväljaku rajamine maksma 354 442 eurot.

Eesti rahvusliku ärkamisaja suurkujudele pühendatud väljak avatakse reedel, 3. augustil kell 12 Jaanus Tepomehe lavastusega.

Head Uudised GoodNews