1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kokad Inga Paenurm ja Emmanuel Wille pälvisid Cordon Bleu autasu
Kokad Inga Paenurm  ja Emmanuel Wille pälvisid Cordon Bleu autasu

Kokad Inga Paenurm ja Emmanuel Wille pälvisid Cordon Bleu autasu

Eesti Peakokkade Ühendus tähistas 20. juubelit piduliku auhinnagalaga, kus anti üle ka kaks Cordon Bleu autasu. Hinnatud tunnustuse pälvisid sel aastal kokad Inga Paenurm ja Emmanuel Wille.

Eesti Peakokkade Ühenduse presidendi Taigo Lepiku sõnul on mõlemad kokad panustanud väga olulisel määral kodumaise toiduvaldkonna arengusse. “Wille on tegelenud Bocuse d’Oril osalenud kokkade koolitamise, Eesti Peakokkade Ühenduse noorte kokkade meeskonna treenimise ja ka toidukultuuri proprageerimisega nii Eestis kui välismaal,” lisas ta. “Paenurme puhul saab esile tõsta tema tegevust noorte toiduteadlikkuse kasvatamise ning paljude toiduvaldkonna koostööprojektide algatamise ja ellu viimisega.”

Inga Paenurm on peakokk kohvikus Markofka ning Emmanuel Wille on peakokk restoranis Olde Hansa.

Cordon Bleu on maailma kokkade kõige suurem autasu, mida antakse välja kohalike peakokkade organisatsioonide poolt. Tunnustus omistatakse suure panuse eest oma riigi toiduvaldkonnas ehk nn. elutöö eest. Eestis on Cordon Bleu autasu seni pälvinud 9 kokka, viimati Angelica Udeküll (2018) ja Tõnis Siigur (2014).

Head Uudised GoodNews