1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AABITSAPIDU TALLINNAS! Kooliaasta algab taas Vabaduse väljakul Aabitsapeoga
AABITSAPIDU TALLINNAS! Kooliaasta algab taas Vabaduse väljakul Aabitsapeoga

AABITSAPIDU TALLINNAS! Kooliaasta algab taas Vabaduse väljakul Aabitsapeoga

Kooliaasta algab taas Aabitsapeoga1. septembril kella 14-16 on kõik praegused lasteaialõpetajad, siis juba vastsed koolijütsid, oodatud koos perede ja õpetajatega Vabaduse väljakule Aabitsapeole.

Suurel laval toimub kontsert, mille peaesinejaks on Karl-Erik Taukar oma bändiga. Üles astuvad ka populaarne teadusteater Kolm Põrsakest ja tsirkusestuudio Folie. Peale selle Liisa Randver Tallinna Mesimummu Lasteaiast, Tallinna Inglise Kolledži Mudilaskoor (õp Margot Petersoni juhatusel) ja paljud teised.

Avatud on linna huvikoolide, Tallinna Loomaaia, NUKU muuseumi ja teatri, Energia Avastuskeskuse, Lennusadama, Eesti Lastekirjanduse Keskuse  ja Tallinna Linnamuuseumi telgid, kus viiakse läbi töötubasid, tehakse vahvaid katseid ja meisterdatakse, lastele tehakse näomaalinguid.

Lapsed saavad lustida batuudil ning loosirattas ootavad neid toredad auhinnad. Loosimisele panevad nö. õla alla Kalev SPA, SA Eesti Vabaõhumuuseum, NUKU teater ja muuseum, Tallinna Teletorn, Rahvusooper Estonia ja Kirjastus Tänapäev.

Esimeste klasside õpilaste ja nende õpetajate auks korraldatava Aabitsapeo traditsioon sai alguse 2009. aastal. Seda korraldavad Tallinna Haridusamet ja Tallinna Kesklinna Valitsus.

Head Uudised GoodNews