1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Koolid esitlesid esimesi digilahenduste arendusprojekte
Koolid esitlesid esimesi digilahenduste arendusprojekte

Koolid esitlesid esimesi digilahenduste arendusprojekte

Kooliõpilased esitlesid Solarise keskuses uue gümnaasiumi informaatikaõppeprogrammi raames väljatöötatud digilahendusi, mille parimateks valiti 10. klassi õpilaste kooliellu kaasamise ja soodsate ehitusmaterjalide leidmise rakendused.

Tänavu septembris soovis gümnaasiumiastme informaatika valikkursuste programmiga alustada 30 Eesti kooli. Programmi eesmärgiks on viia Eesti koolide IT-õpe vastavusse tööturu vajadustega ja tõsta reaalsete IT-arendusprojektide väljatöötamise käigus gümnaasiumilõpetajate IT-oskuste taset.

Esimesi digilahenduste arendusprojekte esitlesid Pärnu Koidula gümnaasiumi, Jõhvi gümnaasiumi, Pärnu ühisgümnaasiumi ja Tallinna ehituskooli meeskonnad.

Žürii lemmikuteks osutusid Koidula ja ehituskooli tiimid, kes lõid rakendused, mis nende enda elu tunduvamalt kergeks teeksid.

Koidula esindajad lõid rakenduse, mille abil on kergem rebased kooliellu sulandada. Äpp tutvustab uutele õpilastele koolikaaslasi, õpetajaid ja kooli traditsioone mänguliselt, näiteks erinevate valikvastustega küsimusi esitades. Žürii sõnul oli tegemist hea lahendusega reaalsele probleemile ning noored olid esitluse väga hästi ette valmistanud. Meeskonda kuulusid Erick-Marck Must, Taavi Toimetaja, Alex Šunjajev ja Kevin Kajar Kask. Juhendaja oli Teele Karro.

Teisena märgiti ära ehituskooli ehitusmaterjalide inforakendus ehk EFO, mis aitab valida kõige soodsamad ehitusmaterjalid. Tiimi kuulusid Maris Abilon, Dona-Ly Sinimeri, Kert Vainula, Age Rand, juhendaja Palmi Rätte. Žürii leidis, et ehituskooli õpilased olid osavalt leidnud võimaluse tehnoloogia abil oma erialaga seotud probleeme lahendada.

Ettevõtja vaatenurka informaatika õpetamisele tutvustas Bolti kaasasutaja Martin Villig. Tema sõnul vajavad ettevõtted aina enam inimesi, kes on iseseisvad ja õppimisvõimelised, tunnevad tehnoloogiat, suudavad seatud eesmärgi nimel vaeva näha, oskavad end selgelt ja hästi väljendada ning koostööd teha. “Õppige keeli,” kõlas Villigi soovitus noortele. “Ja kasutage ära iga võimalus juhtimiskogemuse saamiseks, olgu see koolis, trennis või mujal.”

Seminaril esinesid lisaks Ede Schank-Tamkivi (Eesti 2.0, Hüppelaud), Mirell Merirand (Hariduskiirendi), Mart Laanpere (TLÜ) jt.

Fotod: Hendrik Osula

Head Uudised GoodNews