1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOOLIVAHEAEG ERIOLUKORRA AJAL I Tallinn sisustab koolivaheaega interneti vahendusel
KOOLIVAHEAEG ERIOLUKORRA AJAL I Tallinn sisustab koolivaheaega interneti vahendusel

KOOLIVAHEAEG ERIOLUKORRA AJAL I Tallinn sisustab koolivaheaega interneti vahendusel

Täna algas kevadine koolivaheaeg, kuid eriolukorra tõttu tuleb õppuritel jätkuvalt kodus püsida ja teistega kontakti vältida. Sisustamaks õpilaste vaba aega korraldavad Tallinna noortekeskused, huvikoolid, muuseumid ja paljud teised laias valikus tegevusi, millest saab osa võtta kodust lahkumata.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev paneb noortele südamele, et nii enda kui oma sõprade ja lähedaste tervist silmas pidades on oluline eriolukorra lõpuni valitsuse poolt kehtestatud piiranguid järgida. „Distantsõpe on kestnud juba üle kuu aja ning on arusaadav, et õpilased tahavad oma sõpradega kokku saada, seda eriti koolivaheajal, kuid viirus levib jätkuvalt ning parim viis enda ja lähedaste tervist kaitsta on püsida kodus,” ütles Belobrovtsev. „Tallinna noorsootöötajad, huvikoolid, muuseumid ja mitmed teised organisatsioonid annavad endast parima, et noortele eriolukorra ajal erinevaid tegevusi pakkuda.“

Abilinnapea sõnul on kõik Tallinna noortekeskused alates eriolukorra kehtestamisest töötanud ja olnud noorte jaoks olemas sotsiaalmeedia vahendusel. Tallinna Keskraamatukogu tegi kõik oma e-raamatud internetis tasuta kättesaadavaks ning korraldab lastele ja noortele erinevaid tegevusi virtuaalselt. „Interneti vahendusel pakutavaid tegevusi on aga veelgi ja koolivaheaeg on suurepärane aeg, et nende võimalustega tutvuda ja oma vaba aega põnevalt sisustada,” sõnas Belobrovtsev.

Vaheaja programmist leiab endale igaüks midagi. Näiteks spordisõbrad saavad esmaspäeval kell 19 Noor Tegija Facebooki kaudu teha trenni koos MyFitness treener Katrena Trennoga, mono.tallinn Instagramis toimub kell 16 venekeelne kohtumine sportlase ja treeneri Angelina Semjonovaga. Kõik Padjaklubi fännid saavad teisipäeval kell 17 Kristiine noortekeskuse Facebooki kaudu kohtuda ja küsimusi esitada Grete Kleinile. Haabersti noortekeskus külastab nädala jooksul virtuaalselt mitut muuseumit. Kodust lahkumata saab külastada Tallinna loomaaeda. Keskraamatukogu korraldab Skype teel eesti, inglise, korea, rootsi, saksa ja vene keele vestlusringe.

Rohkem infot koolivaheajal toimuvatest virtuaalsetest tegevustest leiab Noorteinfo portaalist: eesti keeles SIIT ja vene keeles SIIT. Huvikoolide pakutavatest võimalustest saab lugeda Tallinna veebist: Ideid koolivaheaja veetmiseks eriolukorra ajal. Info Tallinna Keskraamatukogu uutest teenustest leiab siit.

Kevadise koolivaheaja programmi annavad oma panuse kõik Tallinna noortekeskused, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Ida-Harju politseijaoskond, Tallinna Keskraamatukogu, MyFitness, Eesti Tervishoiu Muuseum, Tallinna Linnamuuseum ja Lastemuuseum Miiamilla, Loomekoda, SK Garant, Free Flow tantsustuudio, Adamson-Ericu muuseum, Mustamäe Laste Loomingu Maja, Eesti Mõttespordi Liit, Bellnor Summer Camp, Tallinna loomaaed, Lasnamäe huvikool ja Youth Club Active. Peale selle ka Nõmme, Kopli, Kanutiaia ja Tondiraba huvikoolid, huvikeskus Kullo ja Mustamäe Laste Loomingu Maja. Tallinna Kommunaal- ja Keskkonnaamet lõi veebilehe „Linnaloodus“, mida tasub jälgida ka pärast koolivaheaega.

Head Uudised GoodNews