1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kooriühing premeerib aasta parimaid
Kooriühing premeerib aasta parimaid

Kooriühing premeerib aasta parimaid

Aastakontserdi kunstilised juhid kammernaiskoori Sireen dirigendid Ülle Tuisk ja Tiiu Sinipalu Foto allikas: www.sireen.ee
Aastakontserdi kunstilised juhid kammernaiskoori Sireen dirigendid Ülle Tuisk ja Tiiu Sinipalu
Foto allikas: www.sireen.ee

Eesti Kooriühing jagab täna taas koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiaid, 12 kategoorias kandideerib aastapreemiatele kokku 86 nominenti.

Kooriühing annab Tallinnas Estonia kontserdisaalis toimuval aastakontserdil välja aasta koori, dirigendi, dirigent-muusikaõpetaja, aasta puhkpilliorkestri, orkestridirigendi ja noore dirigendi tiitli. Samuti tunnustatakse aasta toetajat, korraldajat, kooriheliloojat ja aasta tegu, antakse välja aasta kooriplaadi tiitel ja aasta koostööpreemia.

Lisaks annab kultuuriminister Urve Tiidus ministeeriumi tänukirjad konkurssidel edukalt esinenud koori- ja orkestrijuhtidele.

Aastakontserdi kunstilised juhid on kammernaiskoori Sireen dirigendid Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisk. Galal tuleb esiettekandele aastal 2013 aasta koorihelilooja tiitli pälvinud Mart Siimeri teos „Lüüriline fantaasia“ kammerkoorile Head Ööd, Vend, kes pälvis 2013. aastal aasta koori tiitli.

Kontserdist teeb ülekande Tallinna Televisioon ja salvestab Klassikaraadio.

12. korda toimuv Eesti Kooriühingu aastakontsert väärtustab koori- ja puhkpillimuusika valdkonnas tegutsevaid inimesi ja kollektiive ning tunnustab valdkonna toetajaid ja koostööpartnereid.

Head Uudised GoodNews